avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale problema legata de depunerea actelor societatii la rc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

problema legata de depunerea actelor societatii la rc

conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor, pt pj cererea se face de catre ........si se depune personal, sau prin imputernicit, cu imputernicire speciala si autentica, imputernicire avocatiala, delegatie a consilierului juridic, dupa caz, in original . ce credeti ca inseamna asta?
consilier juridic angajat al societatii, orice consilier juridic, sau ce ?
care ar fi dovada ca esti c.j.? si pt o s.c. in curs de inmatriculare de unde c.m. al c.j. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:04, 17 Noiembrie 2008
Daca firma nu a luat fiinta este clar ca nu puteti avea stampila si nici consilier juridic angajat. In aceasta situatie puteti face procura notariala persoanei care doriti sa se ocupe de inmatricularea firmei.
in cazu s.c. in curs de imnatriculare e clar dar la cele care sunt infiintate? tre sa fac dovada ca sunt c.j. angajat? merg cu c.m. la r.c.?
live_maz a scris:

in cazu s.c. in curs de imnatriculare e clar dar la cele care sunt infiintate? tre sa fac dovada ca sunt c.j. angajat? merg cu c.m. la r.c.?

Mergeti cu o delegatie in care se specifica faptul ca sunteti consilier juridic la s.c., aceasta este dovada Doar nu veti face o delegatie falsa, daca nu sunteti consilier juridic angajat al firmei nu va poate da delegatie.
Un consilier juridic nu poate reprezenta societatea decat daca are CIM cu aceasta, altfel nu are drept sa reprezinte
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Daca societatea abia se infiinteaza si ii veti fi consilier juridic dupa aceea, la acest moment va trebuie imputernicire din partea cel putin a unui asociat. Imputernicirea nu trebuie sa aiba vreo forma speciala (cu atat mai putin autentica), iar daca unul din asociati e persoana juridica imputernicirea poate fi inclusa in hotararea AGA de infiintare.
la infiintare, avand in vedere ca actele sunt sub semnatura privata ( act constitutiv, hotarare de infiintare) se solicita procura notariala, daca cel care depune actele este altul decat asociatii.

Alte discuții în legătură

Depunere documente la registrul comertului Ostafi Daniel Adrian Ostafi Daniel Adrian Buna ziua Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata - dovada reprezentant legal andreya1202 andreya1202 buna ziua, in comunicarea de la instanta se mentioneaza ca trebuie depusa calitatea de reprezentant legal. Pentru acest lucru, se pune procura, ... (vezi toată discuția)
Drept depunere formular 06 la registrul comertului amalia2009 amalia2009 Cine are dreptul sa completeze, semneze si sa depuna la registrul comertului cererea de depunere si/sau mentionare acte : asociatul unei firme, administratorul ... (vezi toată discuția)