avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale problema legata de depunerea actelor societatii la rc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

problema legata de depunerea actelor societatii la rc

conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare a informatiilor, pt pj cererea se face de catre ........si se depune personal, sau prin imputernicit, cu imputernicire speciala si autentica, imputernicire avocatiala, delegatie a consilierului juridic, dupa caz, in original . ce credeti ca inseamna asta?
consilier juridic angajat al societatii, orice consilier juridic, sau ce ?
care ar fi dovada ca esti c.j.? si pt o s.c. in curs de inmatriculare de unde c.m. al c.j. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:04, 17 Noiembrie 2008
Art. 18 (2) este extras din Ordinul Ministrului nr. 2594/C publicat in MO nr. 704/16.10.2008.

Da........... inca o modificare, ca nu se ma facuse de mult.

Nu se mai pot reprezenta societatile comerciale la ORC decat in baza imputernicirii avocatiale in original (si eventual imputernicire de substituire, daca este cazul), delegatie a consilierului juridic sau cu procura, ori personal de catre administrator.

Nu se mai poate merge cu delegatie simpla din partea societatii.#-o

In ceea ce priveste consilierii juridici, nu trebuie sa mearga cu CIM, dar acestia au obligatia sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici si vor primi (contra cost binenteles) legitimatie, stampila si delegatier, registru de atestari - atentie consilierul juridic nu are voie sa ateste decat acte care sunt in legatura cu societatea la care sunt angajati (Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic) etc, se plateste o cotizatie anuala si o taxa de inscriere, nu imi amintesc acum exact dar va puteti interesa la ei.


Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
Denisa Stanca, Avocat
denisas a scris:
Nu se mai pot reprezenta societatile comerciale la ORC decat in baza imputernicirii avocatiale in original (si eventual imputernicire de substituire, daca este cazul), delegatie a consilierului juridic sau cu procura, ori personal de catre administrator.Nu se mai poate merge cu delegatie simpla din partea societatii.#-o

Cred ca vrei sa spui ca se cere procura autentica, asa zice de fapt art 18(2). Asa e, nu ma uitasem pe acest articol pana acuma. A intrat in vigoare pe 16 noiembrie, deci azi ar fi prima zi de aplicare.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
ContSters20980, utilizator
Da, ma refeream la o procura autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere documente la registrul comertului Ostafi Daniel Adrian Ostafi Daniel Adrian Buna ziua Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata - dovada reprezentant legal andreya1202 andreya1202 buna ziua, in comunicarea de la instanta se mentioneaza ca trebuie depusa calitatea de reprezentant legal. Pentru acest lucru, se pune procura, ... (vezi toată discuția)
Drept depunere formular 06 la registrul comertului amalia2009 amalia2009 Cine are dreptul sa completeze, semneze si sa depuna la registrul comertului cererea de depunere si/sau mentionare acte : asociatul unei firme, administratorul ... (vezi toată discuția)