avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drept depunere formular 06 la registrul comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drept depunere formular 06 la registrul comertului

Cine are dreptul sa completeze, semneze si sa depuna la registrul comertului cererea de depunere si/sau mentionare acte : asociatul unei firme, administratorul sau orice alta persoana delegata din partea firmei?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 09:25, 23 Decembrie 2010
Buna ziua ,

Indiferent care dintre cele trei persoane pe care le ati enumerat mai sus , respectiv asociatul , administratorului sau orice alta persoana delegata au dreptul de a completa si semna formularul 6 la ORC atata timp cat din partea societati are o delegatie de depunere si ridicare de documente in vederea inregistrari mentiunilor intervenite la societatea respectiva. Delegatie trebuie sa fie semnata si stampilata si sa ii fie data pentru activitatile enumerate mai sus. Va doresc o zi cat mai placuta si Sarbatori Fericite!
Multumesc pentru informatii. Sarbatori fericite!
Are cineva vre-un model de delegatie va rog?
luati in considerare si prevederile art. 18 din OMJ 2594/C/2008
"ART. 18
(1) Înregistrarea în registrul comerţului a actelor şi faptelor prevăzute de lege se realizează, după caz, la cererea persoanelor fizice şi/sau juridice supuse obligaţiei de înregistrare, a oricăror altor persoane interesate şi din oficiu.
(2) Pentru persoanele juridice cererea se face de către fondator, asociat, administrator/membru al directoratului sau de către reprezentanţii acestora, precum şi de către orice altă persoană interesată, în condiţiile legii, prin completarea, semnarea şi depunerea cererii la ORCT competent în a cărui rază teritorială este situat sediul social al persoanei. Persoanele de mai sus vor depune cererea personal sau prin împuternicit, cu împuternicire specială şi autentică, împuternicire avocaţială, delegaţie a consilierului juridic, după caz, în original."
Deci nu e de ajuns o delegatie facuta de secretara societatii sa zicem si semnata de aministrator, ci e necesara o imputernicire la notar, avocat sau consilier juridic pt pers care va merge sa dupuna dosarul, asa este?

Alte discuții în legătură

Delegatie gianis gianis Poate cineva sa-mi dea un model de delegaţie specială pentru ridicarea titlului executoriu. Va multumesc (vezi toată discuția)
Delegatie comar comar ma poate ajuta cineva cum trebuie facut o delegatie sa reprezint firma in instanta? Eu fiind consilier juridic stagiar..abia......probabil e ceva usor dar e ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea de catre instanta a intampinarii debitorului Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am trimis un debitor in judecata si am primit citatie prin care instanta imi pune in vedere sa imi \"precizez pozitia fata de exceptia invocata ... (vezi toată discuția)