avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere documente la registrul comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere documente la registrul comertului

Buna ziua
Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului
si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la registrul comertului prin delegatie de serviciu.
Multumesc

Am sa fiu mai precis
exista contract de asistenta juridica+ imputernicire avocatiala
iar intrebarea este daca se poate face o delegatie de serviciu unui angajat din cadrul cabinetului pentru a depune documentatiile la ORC

Nu inteleg unde nu m-am facut inteles, am sa incerc sa subliniez inca o data.
eu ca si consilier juridic nu pot fi angajatul unui cabinet de avocatura
este vorba despre un cabinet de avocatura care are un angajat fara studii juridice.
Am o situatie la un anumit registru in care invoca art. 18 alin. 2 OMJ 2594/C/2008 care spune deponentul va avea imputernicire speciala si autentica / imputernicire avocatiala / delegatie consilier juridic /
La dosar exista imputernicirea avocatiala, dar in plus am atasat o delegatie de serviciu unui angajat al cabinetului. Dar tot cabinetul de avocatura depune documentatia.
Multumesc

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns
Poate fi considerarta situatia asta mandat la mandat?????
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Ostafi Daniel Adrian, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:55, 30 Martie 2011
Nu, dvs. nu puteti reprezenta firma care se infiinteaza neavand relatii contractuale cu partea . Puteti reprezenta firma doar in baza unei procuri speciale date de persoana reprezentata ori sa fiti trecut pe delegatia de avocat .Vedeti in codul de procedura civila reprezentarea partilor .
procura speciala exceptie o fac avocatii in rest TOTII care depun prezinta procura data la NOTAR.
daca faceti referire la cei care fac stagiatura la avocati aceia isi fac legitimatie de consilieri juridici pentru decontare cu client si respectarea duratei de inregistrare la ONRC dar tot necesita procura speciala pana devine avocat, idem este si pentru membri CECAR.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
doradragan, utilizator
Din cate inteleg tu vei substitui avocatul la ORC. In cazul acesta avocatul care are delegatie iti va face o imputernicire prin care te va imputernici pe tine sa-l substitui la ORC. La ORC te vei legitima cu CI. Eu asa procedam la inceput pana mi-am luat examenul in Barou
doradragan a scris:

procura speciala exceptie o fac avocatii in rest TOTII care depun prezinta procura data la NOTAR.

Nu este adevarat. La registrul comertului, ca in multe alte parti, ajunge o imputernicire semnata doar de cel care imputerniceste.

daca faceti referire la cei care fac stagiatura la avocati aceia isi fac legitimatie de consilieri juridici pentru decontare cu client si respectarea duratei de inregistrare la ONRC dar tot necesita procura speciala pana devine avocat

Cantitatea de informatii eronate din acest citat intrece orice imaginatie! Stagiarii sunt tot avocati si in niciun caz un avocat sau altcineva nu se poate da consilier juridic.

In mod normal nu as fi scris acest mesaj, pentru ca este cu totul offtopic. Dar va atrag atentia ca daca mai postati asemenea mesaje si neargumentate si, mai ales, complet eronate, veti fi banata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema legata de depunerea actelor societatii la rc live_maz live_maz conform art.18 (2) din ordinul arivind aprobarea Normelor met privind modul de tinere a registrelor comertului, de efectuare a inregistrarilor si de eliberare ... (vezi toată discuția)
Drept depunere formular 06 la registrul comertului amalia2009 amalia2009 Cine are dreptul sa completeze, semneze si sa depuna la registrul comertului cererea de depunere si/sau mentionare acte : asociatul unei firme, administratorul ... (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)