Conform noilor modificari ale Legii nr. 31 privind societatile comerciale, la constituirea unei societati trebui obtinut certificatul de la administratia financiara.
Ordinul ANAF nr. 2112 mentionaeaza ca am nevoie de imputernicire, fara sa faca distinctie intre constituirea societatii si schimbarea sediului.
Societatea in curs de constituire reprezentata prin administrator m-a imputernicit sa obtin certificatul.
Functionarul public a refuzat primirea cererii mentionand ca persoana juridica nu exista, nu poate avea drepturi si asuma obligatii inainte sa existe si imi cere o conditie suplimentare la depunere, respectiv imputernicire autentica.
Vi se pare normal avand in vedere prevederile legale si ca toate actele se depun pe raspundere mea?
Mentionez ca si prin actul constitutiv sunt imputernicita sa indeplinesc toate formalitatile de constituire.
E mult de teoretizat aici, insa pentru firme care nu au inca stampila ca sa poata intocmi o delegatie stampilata (doar traim in tara stampilei pe timbru, nu?) practic se accepta la ghisee numai procura notariala sau imputernicire avocatiala (iar asta din urma, uneori mai chioras si cu explicatii suplimentare pe la ANAF sau CASS sau asa, doar ORC are habar de ea 100%...).