buna dimineata,am si eu o intrebare : tatal meu a fost administrator la asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc eu acum impreuna cu sotul meu , si s-a descoperit o lipsa in gestiune , i s-au luat actele la politie pentru expertiza, este urmarit penal,acum este in recurs pentru a cere o noua expertiza in instanta , eu impreuna cu sotul meu am cumparat apartamentul parintilor in mai 2009 , iar actele i-au fost luate la politie in mai 2010 , intrebarea mea ar fi ar trebui sa ne facem probleme in legatura cu apartamentul ca ni l-ar putea lua pentru a acoperi prejudiciul adus asociatiei? ar putea cere in instanta asa ceva?vreau sa mai adaug ca vanzarea cumpararea apartamentului este in acte de 15000 ron , pentru a nu plati impozit mare,dar onorariul notarului este calculat la minimul admis (63000ron), multumesc
Depinde de suma care se constata lipsa in gestiune in urma expertizei. Daca aceasta este mare si nu se poate recupera prin buna-invoiala , este posibil ca asociatie creditoare sa solicite a se constatat ca actul de vanzare este facut in frauda creditorilor avand in vedere si pretul trecut in act.