avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract vanzare-cumparare

buna ziua,eu am cumparat de la parintii mei apartamentul prin act de vanzare-cumparare in anul 2009,tot in acest an dupa cumpararea apartamentului am auzit ca tatal meu lucrand la o asociatie de proprietari,angajat fara forme legale ar fi prejudiciat asociatia cu ceva banuti,acum in 2012 mi-a venit mie,sotului,tatalui , mamei citatii de la judecatorie ca si parati intr-un proces pentru anularea contractului de vanzare-cumparare.intrebarea mea ar fi , se poate anula acest act , sa se revina la vechiul proprietar?se poate cineva legata si de pretul apartamentului de 15000 ron ? multumesc
Se poate. Se numeste actiune pauliana (revocatorie) si are ca scop readucerea imobilului in patrimoniul tatalui dumneavoastra la cererea creditorilor sai.
si in cazul in care eu nu stiam de asa ceva cum pot demonstra asta
Actiunea pauliana

Conditiile privind actul implica un element material si unul moralvii, reprezentante de - prejudiciu si frauda - ce, trebuiesc dovedite in cadrul procedurii judiciare de catre reclamant, respectiv de creditorul fraudat, astfel ca, daca elementul prejudiciu, ca element material poate fi in mod facil dovedit prin orice mijloc de proba (de regula prin procesul verbal al executorului de constatare a inexistentei de bunuri susceptibile de executare) elementul frauda (elementul moral) ce reprezinta un element de natura psihica (format in mintea debitorului) este mai dificil de probat, si oricum imposibil prin mijloace de proba directe (pentru ca ar presupune o introspectie), astfel, acest element se va dovedi prin orice mijloc de proba (indirecta) ce va evidentia acele imprejurari care sa formeze covingerea judecatorului investit cu solutionarea cererii, ca debitorul la data facerii actului (sau anterior) cel putin cunoaste ca prin aceasta creeaza un prejudiciu creditorului, in plus, practica judiciara a relevant faptul ca, notiunea de frauda - conditie a actiunii pauliene - are un inteles special, ce nu se confunda cu dolul contractual, ci, este suficient ca debitorul sa fi avut cunostinta de rezultatul pagubitor al actului fata de creditor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Actiune paulina credite credite Daca o persoana instraineaza un imobil prin donatie si peste 1 an si 3 luni se declanseaza impotriva ei executarea silita pentru ca este debitor garant, ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil cu litigiu inscris in cf trandafir88 trandafir88 \"Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am incheiat un antecontract pentru cumpararea a jumatate de duplex. Deoarece vanzatorul nu si-a ... (vezi toată discuția)