Buna ziua
Am 2 mari nelamuriri.
1. Avem un bilet la ordin avalizat in nume propriu iar la scadenta a fost refuzat la plata. Intrebarea mea este in cazul in care debitorul principal este insolvabil se poate pune in miscare executarea silita impotriva avalistului?
Este obligatoriu ca in momentul avalizarii biletului la ordin sa fie incheiat si un contract de fidejusiune fara de care nu se poate pune in miscare executarea silita impotriva avalistului?
2. In cazul contractelor de vanzare cumparare cu derulare succesiva in care nu este determinat pretul in sensul ca se emit facturi pe baza comenzilor surzenite de la clienti este adevarat ca se poate oncheia un contract de garantare a obligatiei principale - contract de fidejusiune?
Exista vreo reglementare care sa impuna un anumit plafon maxim pentru intinderea fidejusiunii? Vin cu aceasta intrebare deoarece am auzit ca intinderea fidejusiunii nu tb sa depaseasca 100.000 lei indiferent de valaorea obligatiei garantate. Este adevarat asa ceva?
Raspunderea avalistului conform art. 35 din Legea 58/1934:
"Avalistul este tinut in acelasi mod ca acela pentru care a garantat.
Obligatiunea sa este valabila chiar daca obligatiunea pe care a garantat-o ar fi nula din orice alta cauza decit un viciu de forma.
Nu este obligatoriu sa fi existat contract de fidejusiune.
Bo avalizat
anders
Buna ziua.
Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Executare silita
Ioana197312
Buna ziua, am luat impreuna cu asociata mea un credit pe firma, firma pe care ulterior i-am cesionat-o prin act notarial. Ulterior s-a ajuns la executare ... (vezi toată discuția)