avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua, am luat impreuna cu asociata mea un credit pe firma, firma pe care ulterior i-am cesionat-o prin act notarial. Ulterior s-a ajuns la executare silita pt creditul restant. Eu am vreo obligatie in plata acestui credit avand in vedere ca ea a preluat firma fara nici un fel de pretentii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 09:51, 26 Iulie 2014
Nu puteti fi executata silit, decat in cazul (destul de uzual, de altfel), in care ati semnat contractul si in calitate de persoana fizica, si nu numai in calitate de asociat/administrator al societatii.
Bancile, de obicei, se acopera si astfel.
Executarea silita ar putea fi indreptata si impotriva dvoastra in cazul in care ati semnat contractul de credit si in calitate de fidejusor (garant al platii sumei imprumutate de societate).
am calitatea de avalist, am semnat bilet la ordin...
In acest caz, da, executarea silita poate fi indreptata si impotriva dvoastra.
Nu are nici o importanta ca am iesit din firma? Biletul la ordin nu este decat in calitate de parte din firma, ce legatura au bunurile mele propii cu firma? Multumesc

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - executare avalist - contract de fidejusiune Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am 2 mari nelamuriri. 1. Avem un bilet la ordin avalizat in nume propriu iar la scadenta a fost refuzat la plata. Intrebarea mea este in cazul in ... (vezi toată discuția)