Buna ziua, am luat impreuna cu asociata mea un credit pe firma, firma pe care ulterior i-am cesionat-o prin act notarial. Ulterior s-a ajuns la executare silita pt creditul restant. Eu am vreo obligatie in plata acestui credit avand in vedere ca ea a preluat firma fara nici un fel de pretentii?
Multumesc anticipat!
Nu puteti fi executata silit, decat in cazul (destul de uzual, de altfel), in care ati semnat contractul si in calitate de persoana fizica, si nu numai in calitate de asociat/administrator al societatii.
Bancile, de obicei, se acopera si astfel.
Executarea silita ar putea fi indreptata si impotriva dvoastra in cazul in care ati semnat contractul de credit si in calitate de fidejusor (garant al platii sumei imprumutate de societate).
Nu are nici o importanta ca am iesit din firma? Biletul la ordin nu este decat in calitate de parte din firma, ce legatura au bunurile mele propii cu firma? Multumesc
Bo avalizat
anders
Buna ziua.
Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)