avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere balcon

Buna Ziua,

Locuiesc intr-un bloc nou construit si asi dori sa imi inchid balconul in termopan iar cei de la asociatia de proprietari spun ca imi trebuie de la ei aprobare si nu vor sa imi dea aprobare pentru ca zic ca stric aspectul exterior al constructiei? Ce pot sa fac sau daca este o lege care sa imi interzica sa imi inchid balconul in termopan

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:09, 2 Iunie 2012
Nu exista norma in vigoare care sa prevada dreptul proprietarului de a inchide balconul cu termopan
In schimb,exista art 11 *2 din L nr 230/2007 care prevedee
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune,fara a obtine mai intai acordul din partea asociatiei de proprietari

Va revone dreptul sa desfasurati demersuri amiabile la nivelul reprezentantilor asociatiei de proprietari,astfel incat sa ii determinati pe acestia sa dea acordul
Dar daca eu imi fac balconul in termopan asociatia de proprietari poate sa mi-l strice? Dupa ce l-am construit ma gandesc ca nu mai poate sa imi faca nimica
Inchidrea unul balcon in mod legal se face cu aprobarea primariei, pe baza unui proiect facut de arhitecti. De la primarie o sa va spuna ca trebuie sau nu si aprobarea asociatiei de proprietari.
Sunt primarii care aplica amenzi, dispun demolarea balcoanelor inchise sau obliga proprietarul sa intre in legalitate, adica sa obtina autorizatii...
Sunt localitati, din cate am auzit, in care primariile au dat voie la inchiderea balcoanelor fara proiect... Incercati la primarie.
Depinde in ce bloc locuiti.
Daca este unul nou unde exista un acord cu dezvoltatorul sau o conventie luata in AG a asociatei de proprietari sa nu se inchida balcoanele, nu puteti decat sa va conformati.

Daca locuiti intr-un bloc vechi de tipul celor care vor fi reabilitate termic, acestora oricum li se inchid balcoanele, adica e pe invers, proprietarii sunt obligati de primarie, pentru confortul termic si estetica exterioara sa-si inchida aceste balcoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Refuz inchidere balcon - reabilitare termica CVB13 CVB13 Buna ziua, tuturor, Asociatia de proprietari de unde locuiesc, la bloc, a decis sa inscrie respectivul bloc in programul de reabilitate termica. Desi ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)