avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - executor judecatoresc

Buna ziua. In urma cu 5 ani am contractat un credit in valoare de 19.000 EUR. La un moment dat am ramas fara serviciu si am facut o solicitare catre banca pentru a gasi o solutie, neputand plati ratele pentru cateva luni. Nu am primit niciun raspuns, ulterior am primit o instiintare ca mi s-a reziliat contractul de credit. Am fost la banca si am discutat cu seful corpului de executori bancari, care mi-a spus ca va reveni cu un raspuns in mazim 2 saptamani. Nici nu a mai revenit, nici nu a mai raspuns la telefon. In luna iunie anul trecut mi-a fost instituita poprire pe contul curent, o treime din salariul meu fiind virata catre banca popritoare. Astazi am primit o somatie de la un executor judecatoresc ca trebuie sa achit suma de 24 000 EUR in termen de 30 de zile de la primirea respectivei somatii. As vrea sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie, nu am cum sa acopar suma in acest interval de timp. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andre75 , utilizator 14:55, 2 Iunie 2012
Daca aveti bunuri pe numele dvs. urmeaza sa fie executate silit , adica vandute la licitatie pentru a acoperi debitul. Trebuia sa va asteptati la executarea silita , daca nu ati mai achitat ratele. Dobanzile si penalitatile curg , sunt in crestere si suma se va dubla in curand. Daca nu aveti bunuri pe numele dvs. executarea se va face in continuare prin poprire pe salariu atata timp cat veti avea serviciu .
Eu as fi vrut sa achit ratele in continuare, dar banca mi-a spus ca mi-a reziliat contractul si nu mai are baza legala sa le incaseze. Creditul nu a fost ipotecar. Pot ajunge la un acord cu banca si cu executorul pentru a opri executarea silita, in baza unui angajament de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre perimare si prescriptie Debitor22 Debitor22 Buna ziua. In anul 2010 am reusit sa obtin o descoperire pe cardul de salariu de aproximativ 3 salarii,respectiv 3000 de lei.Pentru cateva luni am platit ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)