GabiStefanAB a scris:
1. Pot sa beneficiez de reducere de la 90 zile la 30 zile daca promovez un examen de circulatie dar am inteles doar daca nu am avut permisu retinut in ultimii 2 ani, permisul meu a mai fost o data retinut in ultimii 2 ani pt. depasire pe linie continua, dar din alta parte am inteles ca pot beneficia de reducere daca in ultimii 2 ani nu mi-a mai fost retinut permisu de conducere pentru aceasi fapta. E adevarat?
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului,
daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d)
în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara
nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
dex. CUMULATÍV, -Ã, cumulativi, -e, adj. Care cumulează. (Adverbial)
Concomitent, în același timp, simultan.
concluzia:
nu se poate reduce perioada de suspendare, nu are importanta fapta ptr care s-a dispus suspendarea permisului de conducere
2. Sa atac procesul verbal de consatare pentru ca lipseste adresa completa, la adresa apare doar str. Closca, si din cate stiu eu pot solicita nulitatea procesului verbal daca lipsesc descrieri. Corect mi se parea sa apara str. Closca in dreptul imobilului cu nr .... sau la intersectia cu str. ...., Pe procesul verbal lipseste martorul asistent, la fata locului au fost martori, dar ei lipsesc. Pot sa ma folosesc de artificiul asta?
nu sunt motive de anulare a procesului verbal.
nu este obligatoriu sa fie descrisa cu acuratete imprejurarea sau locul prin indicarea adresei din nomenclatorul localitatii, adica sa indice locul prin coordonate GPS, nr sau cod postal. acestea ar fi motive de nulitate relativa si nu absoluta care nu duc la anularea procesului verbal.
martorul asistent se trece in pv cand contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul verbal.
3. Ultima retinere pentru permis a fost acum aproximativ 14 luni, daca fac o plangere impotriva procesului verbal, lungesc cat se poate procesul ca sa ating limita de 2 ani ca sa pot beneficia de reducere de la 90 zile la 30 zile (...)
nu se poate lungi procesul, hotarerea judecatoreasca se da la prima infatisare si este definitiva si irevocabila. termenul de stabilire a datei procesului nu poate depasi 30 de zile de la depunerea plangerii.
ce parere aveti? sunt sanse?
parerea mea este ca nu sunt sanse dar speranta moare ultima. :)