avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto

Buna ziua,

in 11.11.2012 mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile pt viteza.
am o intrebare vis-a-vis de aplicabilitatea reducerii perioadei la 30 de zile, respectiv asupra calculului perioadei:
"în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule."

am mai avut permisul suspendat pt 90 de zile, pe care insa l-am contestat si l-am pierdut in instanta. timeline mai jos:
1) contraventie savarsita (data proces verbal) in 23.08.2009;
2) contestare in instanta finalizata in 11.04.2011;
deci, executarea suspendarii de 90 de zile a inceput pe 20.04.2011;
mentionez ca nu am aplicat pentru reducerea perioadei la 30 de zile, ci am predat permisul pt 90 de zile.

Intrebarea este daca pentru cazul meu pot aplica pentru reducerea perioadei de la 90 la 30 de zile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin82 , utilizator 00:37, 13 Noiembrie 2012
ART. 221
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
In opinia mea nu va incadrati in conditiile ce trebuiesc indeplinite conf.art.221 pentru a vi se reduce perioada de suspendare din moment ce ati avut suspendat permisul in ultimii doi ani.
multumesc de raspuns.
pe aceeasi interpretare: daca contest procesul verbal si acum, si pana la solutionare se fac cei 2 ani, sa inteleg ca m-as incadra la reducerea perioadei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis 90 zile raducanflorin raducanflorin Salut ! Am fost surprins de camerele radar in urma acestui eveniment m-am ales cu o suspendare de 90 zile . Sunt incepator. Intrebarea este: Sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - masina fara permis alinadatcu alinadatcu Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile in urma respingerii in instanta a contestatiei procesului verbal de contraventie. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto gabriel_gabyyy24@yahoo.com gabriel_gabyyy24@yahoo.com mi-a fost suspendat permisul auto pe termen de 90 zile.Am depus contestie la judecatorie dupa care la termenul de judecare, contestatia mi-a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)