avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua
Stiu ca un salariat care are zile nelucrate (absent nemotivat sau invoit fara plata) are vechimea in munca diminuata cu aceste zile.
Intrebarea mea este: daca un salariat lucreaza in mai multe locuri, norma intreaga si fractiuni de norma, sau doar fractiuni de norma, cum se calculeaza vechimea in munca? Ce vechime in munca are salariatul care cumuleaza 10 sau 12 ore de munca intr-o zi?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 6 Iunie 2012
1. Daca in acelasi timp cu abesentele de la un loc de munca ati avut prestatie la alt loc de munca aceste perioade se compenseaza la stabilirea vechimii in munca.

2. Lucrul peste programul normal de lucru nu inseamna si vechime in munca in plus.
@CristinaCic,

Daca pornim de la definitia vechimii in munca data de Codul Muncii si anume ca aceasta reprezinta munca desfasurata in baza unui contract de munca,inseamna ca in caz de cumul de functii,unde exista mai multe cimuri,la fiecare dintre functiile cumulate se realizeaza vechime in munca ,in baza contractului de munca incheiat pt. respectivul loc de munca.
Astfel,se realizeaza vechime in munca atat la cim ul cu norma intreaga ,cat si la cimul cu timp partial.
Timpul de munca realizat prin cumul de functii, nu se asimileaza muncii suplimentare,peste programul normal de munca,chiar daca lucrati 10-12 ore/zi si chiar in conditiile in care ati cumula la acelasi angajator.
Vechimea in munca se calculeaza numai pentru un singur c.i.m. , in cazul in care un salariat are mai multe c.i.m. incheiate in acelasi timp , indiferent de timpul de munca prevazut in acestea.
Mi se pare nedrept, daca lipsesc o zi de la serviciu se scade din vechime, dar daca lurez in plus, nu se adauga.
Pentru ce se da sporul de vechime? Am inteles ca pentru uzura organismului.
Multumesc pentru ajutor.
Nu este nicio discriminare .. nu are cum sa se calculeze vechime in munca dupa formula dorita de dvs ...

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca V.Stroescu V.Stroescu In prezent am doua contracte de munca unul de 8 ore si unul de 2 ore. Recent am aflat ca cel de 2 ore este contractul de baza, iar cel de 8 ore este cumul ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime divele divele In cazul in care o persoana are functia de baza la o institutie unde lucreaza cu norma intreaga si cumuleaza la o alta institutie 1/2 norma, cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime de la 2 locuri de munca divele divele Salariat la o institutie bugetara, lucreaza cu 1/2 norma prin cumul. In acelasi timp are o functie de baza la alta intitutie bugetara. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)