avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua
Stiu ca un salariat care are zile nelucrate (absent nemotivat sau invoit fara plata) are vechimea in munca diminuata cu aceste zile.
Intrebarea mea este: daca un salariat lucreaza in mai multe locuri, norma intreaga si fractiuni de norma, sau doar fractiuni de norma, cum se calculeaza vechimea in munca? Ce vechime in munca are salariatul care cumuleaza 10 sau 12 ore de munca intr-o zi?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 6 Iunie 2012
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005 privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii a abrogat dispozitia alin. (3) al art. 103 care stipula ca: "în cazul salariatului care desfasoara activitatea în temeiul unui contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat conform legii".

Acest act normativ a intrat in vigoare la 05.07.2005 ... de la aceasta data stagiu de cotizare pentru un c.i.m cu norma intrega = stagiu de cotizare pentru un c.i.m. cu timp partial.

Intr-adevar, daca veti citi toate actele normative care reglementeaza sporul de vechime se va observa ca sporul de vechiem nu se acorda in functie de durata timpului de munca ...
Va multumesc foarte mult.
Nu imi vine sa cred ca noi am calculat gresit vechimea si sporul de vechime atatia ani. Sunt revoltata ca multi fosti colegi ai mei au pierdut din cauza ca juristii si cei care trebuiau sa studieze legile nu si-au facut treaba. Am si luat legatura cu colegii mei care au in continuare sistemul de salarii, le-am trimis toata conversatia mea cu dv. Ei sunt tot programatori ca si mine. Vor studia ei legile si vor vedea ce au de facut.
Va multumesc inca o data. Imi vine sa plang la gandul ca unora chiar nu le pasa de ce au de facut la serviciu, ii intereseaza doar salariul.
Bine ca ii intereseaza ceva ,salariul , nu si functia ... pentru ca am intalnit situatii in care ii interesau mai mult functia decat salariul .. iar de competenta ...no comment.
Salariul vine la pachet cu functia, nu poate fi salariu mare fara functie.
Salariu poate fi mai mare decat functia .. sunt destule situatii si in sectorul bugetar , dar si in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca V.Stroescu V.Stroescu In prezent am doua contracte de munca unul de 8 ore si unul de 2 ore. Recent am aflat ca cel de 2 ore este contractul de baza, iar cel de 8 ore este cumul ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime divele divele In cazul in care o persoana are functia de baza la o institutie unde lucreaza cu norma intreaga si cumuleaza la o alta institutie 1/2 norma, cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime de la 2 locuri de munca divele divele Salariat la o institutie bugetara, lucreaza cu 1/2 norma prin cumul. In acelasi timp are o functie de baza la alta intitutie bugetara. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)