avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime

In cazul in care o persoana are functia de baza la o institutie unde lucreaza cu norma intreaga si cumuleaza la o alta institutie 1/2 norma, cum se calculeaza vechimea ptr. acordarea sporului de vechime la institutia unde realizeaza cumulul ?
Se calculeaza tanand cont de faptul ca lucreaza numai 1/2 norma si se stabileste vechimea in munca in functie de vechimea care rezulta la aceasta institutie ?
E vorba de o institutie de stat, bugetara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 8 Ianuarie 2015
1 an de zile lucrat cu un c.i.m. cu timp partial = 1 an de zile lucrat cu c.i.m. cu norma intreaga = 1 an de zile lucrat in cumul de functii = vechime in munca 1 an = stagiu de cotizare la pensie 1 an.

La somaj , stagiul de cotizare se calculeaza proportional cu timpul de munca partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Stiu ca un salariat care are zile nelucrate (absent nemotivat sau invoit fara plata) are vechimea in munca diminuata cu aceste zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime de la 2 locuri de munca divele divele Salariat la o institutie bugetara, lucreaza cu 1/2 norma prin cumul. In acelasi timp are o functie de baza la alta intitutie bugetara. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca V.Stroescu V.Stroescu In prezent am doua contracte de munca unul de 8 ore si unul de 2 ore. Recent am aflat ca cel de 2 ore este contractul de baza, iar cel de 8 ore este cumul ... (vezi toată discuția)