Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in baza diplomei obtinuta de la Facultatea Drept " Simion Barnutiu" specializarea Administratie Publica. In prezent imi continui studiile si anula cesta voi absolvi si specializarea "drept".
Doresc sa stiu daca anii in care am profesat ca si consilier juridic, fara a fi licentiata in drept vor constitui vechime in specialitate.
Multumesc!
In mod normal nu trebuia sa fiti angajata ca si consilier juridic, pentru ca nu sunteti licentiata in drept. Anii aceia nu pot constitui vechime in specialitate juridica.
eu cred ca da!..legiuitorul protejează recunoaşterea vechimii în specialitate inclusiv prin fişa postului, dacă cuprinde referiri şi la calificarea ori experienţa „adiţională” celei de bază, sunt şi dispoziţiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii.
Ramane intrebarea cum puteti avea vechime intr-o meserie in care nu sunteti licentiata? De acord ca ati absolvit Facultatea de Drept dar...specializarea este Administratie Publica. In mod normal aveti vechime in Administratie Publica conform diplomei de licenta.
Sunt de aceeasi parere. Vechime in munca categoric da, dar nu vechime in profesia de consilier juridic. Este o delimitare intre licenta in stiinte administrative si licenta in drept.
Mult succes.
Alte discuții în legătură
Admitere notari
eugen67
Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de ... (vezi toată discuția)