avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Vechime in profesii juridice, inainte de a obtine ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Vechime in profesii juridice, inainte de a obtine licenta?

Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in baza diplomei obtinuta de la Facultatea Drept " Simion Barnutiu" specializarea Administratie Publica. In prezent imi continui studiile si anula cesta voi absolvi si specializarea "drept".
Doresc sa stiu daca anii in care am profesat ca si consilier juridic, fara a fi licentiata in drept vor constitui vechime in specialitate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dry_votka , utilizator 02:32, 3 Ianuarie 2009
In mod normal nu trebuia sa fiti angajata ca si consilier juridic, pentru ca nu sunteti licentiata in drept. Anii aceia nu pot constitui vechime in specialitate juridica.
eu cred ca da!..legiuitorul protejează recunoaşterea vechimii în specialitate inclusiv prin fişa postului, dacă cuprinde referiri şi la calificarea ori experienţa „adiţională” celei de bază, sunt şi dispoziţiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii.
Totusi pe diploma de absolvire scrie ca am absolvit Fac de drept......specilizarea Administratie Publica
Ramane intrebarea cum puteti avea vechime intr-o meserie in care nu sunteti licentiata? De acord ca ati absolvit Facultatea de Drept dar...specializarea este Administratie Publica. In mod normal aveti vechime in Administratie Publica conform diplomei de licenta.
Sunt de aceeasi parere. Vechime in munca categoric da, dar nu vechime in profesia de consilier juridic. Este o delimitare intre licenta in stiinte administrative si licenta in drept.

Mult succes.

Alte discuții în legătură

Admitere notari eugen67 eugen67 Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de ... (vezi toată discuția)
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei mancipri mancipri Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor anamaria81 anamaria81 buna ziua, sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat ... (vezi toată discuția)