avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in specialitatea studiilor

buna ziua,

sunt intr-o comisie de concurs si am urmatoarea situatie: postul impune 5 ani vechime in specialitatea studiilor - post de jurist. Un candidat are diploma de absolvire a unei facultati de drept, iar licenta o ia peste 3 ani. In tot acest timp a fost angajat ca jurist consult la o societate. Cum este corect: se ia in calcul sau nu ca vechime in specialitatea studiilor cei 3 ani? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:18, 20 Iunie 2012
cum adica o ia peste 3 ani? a absolvit in sesiunea X anul Y, potrivit adeverintei de la facultate (daca diploma nu o aveti la indemana pentru ca nu a fost eliberata inca). daca conditia de vechime in specialitate pentru postul de consilier juridic este de 5 ani, inseamna ca are grad profesional principal, astfel candidatii trebuie sa aiba studii juridice, si incepand cu data absolvirii trebuie sa demonstreze cu documente in sustinere ca au exercitat atributii in domeniul juridic timp de 5 ani, cu carnet de munca si respectiv adeverinte. daca a fost jurist 3 ani nu poate ocupa o functie cu grad profesional principal, ci pana la grad asistent.
atentie la adeverinta sa fie valabila. in perioada de selectie a dosarelor aveti posibilitatea sa le solicitati candidatilor documente suplimentare.
UNIUNEA COLEGIILOR CONSILIERILOR JURIDICI DIN ROMÂNIA
În temeiul Legii nr.514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.867 din 05.12.2003 si a art. 9, 40, 41 si 45 din Constitutia României,
CAPITOLUL III
Dobândirea, încetarea si suspendarea calitatii de consilier juridic

Art.16 - Poate fi membru al colegiilor din România cel care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean român sau cetatean strain cu domiciliul sau rezidenta în România;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept sau doctor în drept;
d) dovedeste o buna cunoastere a limbii române;
e) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;
f) nu se gaseste în vreunul din cazurile de nedemnitate prevazute de Legea nr. 514/2003;

Fara licenta, nu putea ocupa functia de consilier juridic:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi consilier juridic daca am doar masterul abslovit in stiinde juridice? Ella380 Ella380 Buna! Am si eu o nelamurire. Am absolvit Facultatea de Psihologie si Masterul de Stiinte Juridice, specializarea Devianta si Delincventa. As vrea sa profesez ... (vezi toată discuția)
Vechime in profesii juridice, inainte de a obtine licenta? COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: sunt angajata de mai bine de un an de zile ca si consilier juridic angajata cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Inscriere uniunea consilierilor juridici andreeadanielaC andreeadanielaC Buna ziua, Am terminat Facultatea de Drept si as dori sa ma inscriu in Uniunea Consilierilor Juridici. 1. Pentru inscriere este obligatorie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)