avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime în specialitatea studiilor necesare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei

Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si Combatere a coruptiei. Din 2008 si pana in prezent, sunt membru (numit - contract de mandat) intr-un consiliu de administratie al unei firme care apartine Consiliului Judetean si membru - consilier juridic intr-un ONG (fara retributie). Cu toate acestea, la concursul pentru angajare la stat, nu pot dovedi vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Mi se accepta dosarul pentru ocuparea unei functii cu studii superioare doar ca debutant. Este legal ?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
mancipri, utilizator
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 22:44, 5 Septembrie 2016
Posibil ca postul la care va referiti ,scos la concurs de catre unitatea respectiva sa fie chiar un post de debutant si atunci nu se impune vechime in specialitate celui ce candideaza,iar daca candidatul are aceasta vechime si totusi doreste sa candideze isi asuma faptul ca concureaza pe acest post.A doua varianta ar fi ca ceea ce ati prestat dvs de la absolvire sa fie diferit de specialitatea solicitata.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
ContSters400311, utilizator
Din ce inteleg eu, pana acum nu ati lucrat intr-o functie pentru care sunt obligatorii studii superioare de specialitate.
Se cere vechime in specialitate pentru ocuparea acelei functii?
mancipri a scris:

.... Cu toate acestea, la concursul pentru angajare la stat, nu pot dovedi vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Mi se accepta dosarul pentru ocuparea unei functii cu studii superioare doar ca debutant. ...

Exprimarea utilizatorului este putin cam evaziva, se poate deduce ca nu este elgibil de a participa decat la un concurs pt debutanti,datorita absentei vechimii in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei respective.
Nu cunoastem care a fost cerinta la locurile de munca detinute anterior ,si ce specialitate se solicita acum,posibil sa fi lucrat intr-adevar,dar nu in aceeasi specialitate cu cea solicitata la postul pe care doreste sa concureze in prezent.
Da,se cere vechime, ca dealtfel peste tot . De exemplu postul de consilier juridic, post pentru care mi-a fost respins dosarul ptr, ca nu am vechime...
[ link extern ] /

Daca nu sut luati in cosiderare 8 ani mebru in cosiliul de administratie si 2 ani membru- consilier juridic in ONG inseamna ca nu am lucrat intr-o functie pentru care sunt obligatorii studii superioare de specialitate.

Am 51 de ani. Lucrez de 34 de ani ca electrician bugetar la stat. In 2014 am absolvit facultatea de drept cu nota 9,05, in 2015 am absolvit cu nota 9.66 master- cooperare internationala in justitie, in 2016 am absolvit cu nota 10 cursul de perfectionare expert prevenire si cobatere a coruptiei. Angajatorul imi refuza promovarea si lucrez in continuare ca electrician pe un salar net de 926 lei/luna. Un post compatibil cu studiile nu gasesc deoarece peste tot se cere vechime

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitatea studiilor ailimafamee ailimafamee Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti, daca se poate, cateva explicatii cu privire la \"vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)