Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate lucrurile, bunurile casnice, electrocasnice si masina renault Symbol, iar eu am reusit sa iau un dormitor compus din pat, sifonier, si 2 noptiere, si un tv. Considerand ca 34 de ani, el a adus bani in casa mai multi ca mine, eu fiind bugetara, avand o casnicie de 34 de ani, cu 2 copii crescuti mari, am fost obligata sa scriu de mana o hartie precum ca, eu nu mai am pretentie la nimic.De frica lui, ptr. ca era f.violent, i am scris hartia, plecad la o matusa, pana am reusit sa vindem casa.Am o pensie de 404 lei, cum pot eu sa deschid partaj neavand bani?Cum se poate proceda in aceasta situatie?Eu locuiesc in Bucuresti iar el s-a mutat in Jimbolia. Mai poate fi deschis procesul de partaj?Va multumesc.
Mai aveti ce partaja? Inteleg ca aprtamentul l-ati vandut. Doriti sa vi se dea partea dvs de bani?
Nu este un impediment asa de mare faptul ca nu aveti bani. Se poate face o cerere de acordare a ajutorului public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei de timbru de ex.
Pai auto Renault Best Symbol, a fost luat in 2009 cand inca eram casatoriti. Divortul a avut loc in 3.11.2010, iar pe contractul de rate al masinii am semnat si eu ca co-proprietar. Banii dati din 2009 aprilie si pana in data divortului, nu se impart in 2?Nu trebuie sa mi restuie o jumatate din bani, masina fiind cumparata in timpul casatoriei?
Aveti dreptul la 1/2 din contravaloarea autoturismului.
Incercati un partaj prin buna invoiala, in caz contrar in instanta unde se va face o expertiza a bunului. Eventual autoturismul sa fie atribuit fostului sot si dvs sa primiti contravaloarea partiii dvs.
Buna ziua.Contravaloarea pana la data divortului sau contravaloarea (jumatate?) a autoturismului? Si daca nu este de acord cu buna invoiala?Trebuie sa deschid partaj?
Partaj 2011
dragomirelena78
Am divortat pe 5.11.2011.Am cazut de acord sa vindem apartamentul de 3 camere si am impartit banii.In ceea ce priveste toata aparatura electronica frigider, ... (vezi toată discuția)