avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate lucrurile, bunurile casnice, electrocasnice si masina renault Symbol, iar eu am reusit sa iau un dormitor compus din pat, sifonier, si 2 noptiere, si un tv. Considerand ca 34 de ani, el a adus bani in casa mai multi ca mine, eu fiind bugetara, avand o casnicie de 34 de ani, cu 2 copii crescuti mari, am fost obligata sa scriu de mana o hartie precum ca, eu nu mai am pretentie la nimic.De frica lui, ptr. ca era f.violent, i am scris hartia, plecad la o matusa, pana am reusit sa vindem casa.Am o pensie de 404 lei, cum pot eu sa deschid partaj neavand bani?Cum se poate proceda in aceasta situatie?Eu locuiesc in Bucuresti iar el s-a mutat in Jimbolia. Mai poate fi deschis procesul de partaj?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 12 Iunie 2012
Mai aveti ce partaja? Inteleg ca aprtamentul l-ati vandut. Doriti sa vi se dea partea dvs de bani?
Nu este un impediment asa de mare faptul ca nu aveti bani. Se poate face o cerere de acordare a ajutorului public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei de timbru de ex.
Pai auto Renault Best Symbol, a fost luat in 2009 cand inca eram casatoriti. Divortul a avut loc in 3.11.2010, iar pe contractul de rate al masinii am semnat si eu ca co-proprietar. Banii dati din 2009 aprilie si pana in data divortului, nu se impart in 2?Nu trebuie sa mi restuie o jumatate din bani, masina fiind cumparata in timpul casatoriei?
Aveti dreptul la 1/2 din contravaloarea autoturismului.
Incercati un partaj prin buna invoiala, in caz contrar in instanta unde se va face o expertiza a bunului. Eventual autoturismul sa fie atribuit fostului sot si dvs sa primiti contravaloarea partiii dvs.
Buna ziua.Contravaloarea pana la data divortului sau contravaloarea (jumatate?) a autoturismului? Si daca nu este de acord cu buna invoiala?Trebuie sa deschid partaj?
Puteti cere in instanta partajul bunului. In final, veti obtine o despagubire pt cat ati contribuit la plata ratelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat acu 3 ani la notar, nu am făcut partaj ... andradamic andradamic Buna ziua! Am divorțat acu 3 ani la notar, nu am făcut partaj având un apartament luat cu credit, fiind amândoi proprietari și o mașina cumpărată in ... (vezi toată discuția)
Partaj 2011 dragomirelena78 dragomirelena78 Am divortat pe 5.11.2011.Am cazut de acord sa vindem apartamentul de 3 camere si am impartit banii.In ceea ce priveste toata aparatura electronica frigider, ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)