avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanctiune conform art. 18 ind 1 C. Pen. - antecedent ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanctiune conform art. 18 ind 1 C. Pen. - antecedent penal?

Buna ziua,

Am o nelamurire. Intentionez sa ma inscriu la examenul de admitere in Academia de Politie Al. I. Cuza, dar problema este ca am fost cercetat penal la parchet iar solutia a fost o sanctiune administrativa conform art. 18 ind. 1 din Codul Penal.

Am observat ca o conditie pentru inscrierea la Academia de Politie este "lipsa antecedentelor penale". De aceea, as dori sa ma ajute cineva si sa-mi explice daca sanctiunea pe care am primit-o (amenda administrativa) de la parchet constituie sau nu antecedent penal.

Va multumesc mult pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: BogdanSM , utilizator 17:12, 4 Iunie 2012
Amenda administrativa nu e sanctiune penala si nu va fi considerata antecedent penal.
Amenda administrativa nu este considerata antecedent penal dar trebuie sa va informati daca aduce atingere unei bune conduite, avand in vedere scoala pe care o veti urma.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa.. sux322 sux322 Buna ziua! Am 18 ani si acum 2 ani am savarsit infractiunea de furt calificat fiind sanctionat cu o amenda administrativa dupa un an. As dori sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Academia de politie/academia militara,cu dosar solutionat cu nup BlueStrike18 BlueStrike18 Salut,sunt nou pe forum si sper ca o sa ma lamuriti in legatura cu un lucru,pana acum nimeni nu a putut nimeni sa-mi spuna nimic sigur. Problema ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa ContSters146145 ContSters146145 Anul trecut am fost scos de sub urmarirea penala pentru infractiunea de ameninatare si mi s-a aplicat o amenda administrativa de 300 lei. Vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)