Mi-am dat seama despre ce forum neoficial faci referire dupa rapsunsurile primite. Acolo sunt si sfaturi utile dar si multe raspunsuri care dovedesc ca cei care raspund acolo ii considera pe ceilalti niste infractori care cer sfaturi cum sa fenteze legea.
Exista ordinul MAI 665/2008, din care ti-am extras art. 20, care stabileste criteriile privind acceptarea candidatilor pentru sustinerea examenului in vederea intrarii la academia de politie.
Legislatia privind admiterea la academia de politie o gasesti aici
[ link extern ]
iar ordinul 665/2008 aici
[ link extern ]
restul le poti gasi pe goagal.
Chiar daca cineva a savarsit o infractiune sau a intentionat, daca a fost reabilitata atunci poate participa la admitere.
Oricine greseste in viata, la 15 ani esti inca minor dar poti raspunde penal, nefiind condamnat inseamna ca nu ai antecedente penale, asa cum se mentioneaza si in ordinul MAI poti sustine examen.
Este adevarat ca esti verificat mai amanuntit in cazier decat alte persoane.
Iti recomand sa trimiti un email la academia de politie Alex.I. Cuza in care sa descrii situatia ta si intentia de a sustine examen de admitere acolo la nu stiu ce facultate si intrebi daca dosarul de admitere poate fi respins din cauza problemei avute la varsta de 15 ani.
Email ; secretar@academiadepolitie.ro