parerea mea este ca astea sunt procedurile pe care le urmeaza cei din minister si de la scoala de politie!
Indiferent de ceea ce spui , o amenda administrativa vine pe fondul savarsirii unei fapte penale pentru care s-a considerat de catre procuror la propunerea organelor ce au instrumentat dosarul ca o amenda administrativa este suficienta pentru atingerea scopului educativ decat aplicarea unei pedepse. Practic fapta infractionala a existat iar fiind vorba de exact institutia care ,,imparte,, dreptatea , e normal sa accepte asemenea compromisuri!
Parerea mea!
Nu stiu daca poti sa soliciti ceva numai in masura in care cei de la resurse umane de akolo au comis erori la analizarea dosarelor candidatilor.
Respingerea ta, din punctul meu de vedere, este justificată, iar lucrătorii de la resurse umane care ti-au întocmit dosarul iniţial nu au putut prevede acest fapt, amenda administrativă, deoarece tu ai depus cazierul judiciar, pe lângă alte acte, iar în conţinutul acestuia nu se trec amenzile administrative aplicate. Ulterior, cu ocazia promovării examenului, se mai face o verificare, însă, de această dată, şi în evidenţa operativă, unde sunt trecute toate sancţiunile penale aplicate(sancţiuni penale care nu se mai regăsesc înscrise în cazierul judiciar, însă anterior au fost înscrise, ex. pedepse graţiate, amnistiate, precum şi amenzile administrative, de asmenea se mai fac menţiuni şi despre faptul că persoana în cauză figurează în MS sau DUI - pt. cunoscători). De menţionat că verificările în evidenţa operativă se fac numai în anume cazuri, ex. dosare penale, verificări cu ocazia admiterii în cadrul unor instituţii speciale, Poliţie, SRI, INM,etc.
~ Conținut șters la cerere ~
Ministerul de Interne,are propriile regulamante din acest punct de vedere,iar decizia lor ,desi dura ,mi se pare corecta,ea vizand o fapta comisa in minorat,care chiar daca nu a fost considerata ca fiind penala,a a avut in componenta ei elemente ale unei infractiuni,dar nu suficiente in intelesul legii.
Pe de alta parte institutiile de siguranta nationala la angajare sau la verificari,folosesc cazierul pe uz propriu,care contine toate actele sau faptele savarsite pe o perioada de timp de catre candidat(aduca toate inregistrarile de cazier , existente pe perioada de verificat).
1. Amenda administrativa nu este sanctiune penala ( ii spune foarte clar numele ) .
2. Infractiunile savarsite pe perioada minoratului NU SE INSCRIU in certificatul de cazier judiciar .
3. Nimeni nu are acces la vreun DUI sau MS in lucru - in afara de cel care il intocmeste si seful sau nemijlocit ( sunt informatii clasificate ) - si nu se transmit de la o unitate la alta si cu atat mai putin nu vor aparea in cazierul judiciar .
4. In cazierul judiciar se opereaza doar ceea ce prevede legea nr 290/2004 privind cazierul judiciar .
Speram ca am fost destul de explicit, însă am făcut menţiunea a ceea ce se regăseşte în FIªA OPERATIVÃ, ci nu în cazierul judiciar, şi ţin să te contrazic că în cazierul judiciar se trec şi sancţiunile penale aplicate în minorat, precum şi amenzile administrative (chiar dacă nu sunt ele însele sancţiuni penale acestea sunt aplicate în cazul săvârşirii de fapte penale) aplicate în anul în curs solicitării cazierului, iar FIªA OPERATIVÃ este în sine un document ce conţine informaţii clasificate, astfel că se regăsesc şi informaţii referitoare la MS, însă, întradevăr, numai cele închise, iar FIªA OPERATIVÃ însoţeşte fişa de cazier judiciar când aceasta este solicitată de către organele abilitate în vederea întocmirii Dosarelor de Urmărire Penală, însă aceasta nu va rămâne la DUP, din cauza caracterului clasificat al informaţiilor. Sper că m-am făcut înţeles