avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prescriptia....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prescriptia....

Cum se aplica prescriptia in speta urmatoare.:institutie publica...in urma unui control se constata ca in ultimii 8 ani s-au acordat nejustificat drepturi de natura salariala unui angajat(contabil)- cu, cumul de functii(cumulul de functii nu in aceeasi institutie).Se doreste recuperarea prejudiciului.pe cati ani trebuie luati banii inapoi:1 an , 3 ani 5 ani? multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Ramona24, utilizator
Se pot solicita pe cel mult 3 ani de zile inapoi acei bani ...
multumesc. pot sa cer si doar pe un an in temeiul art. 2520 pc.8 cod civil? decizia de imputare trebuie sa aibe la baza o hotarare judecatoreasca sau doar prin decizi conducatorului institutiei?
multumesssc!!:vishenka:
Trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca irevocabila pentru a se pune face retineri din salariu ...
Cred ca art.2520 pct.8 C.Civ se aplica in cazul contabililor PFA , nu si in cazul contabililor care au c.i.m.
Atunci in cazul asta se merge pe recuperarea prejudiciului din utimii 3 ani, conform 2517 c.civ-termenul general de prescriptie. nu exista vreo lege speciala in acest caz care sa prevada mai mult?
care ar fi primul lucru care trebuie facut in aceasta speta?
Nu exista vreun act normativ care sa prevada un alt termen decat cel general de 3 ani -prescriptie pentru speta de mai sus?
multumesc.

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie in cazul dreptului la actiune al inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, contabililor şi altor liber-profesionişti ralu2911 ralu2911 Potrivit art. 2520 alin. 1 pct. 8 din noul C.civ., se prescrie în termen de un an dreptul la acţiune în cazul inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, ... (vezi toată discuția)
Sprijin familial neîncasat anomis2004 anomis2004 Buna ziua, As dori sa stiu daca nu mi-am ridicat sprijinul familial in termen de 3 ani as avea câștig de cauza daca as intenta un proces împotriva celor ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut Delinke Delinke In anul 2008 m-a sunat disperat o cunostinta, ca are nevoie urgent de 1000 euro, ca banca ii declara firma falimentara(sau asa ceva) si sa-l imprumut pentru ... (vezi toată discuția)