avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare imprumut
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare imprumut

In anul 2008 m-a sunat disperat o cunostinta, ca are nevoie urgent de 1000 euro, ca banca ii declara firma falimentara(sau asa ceva) si sa-l imprumut pentru cateva zile. Nu aveam prea multi bani, dar cel putin de 5 ori m-a sunat si s-a rugat de mine. Pana la urma i-am trimis banii prin banca. Anii au trecut si nu pot recupera banii pe cale amiabila, ce sa fac? Problema este ca eu nu mai am foaia de varsamant cu care i-am trimis banii. Oare la banca se gaseste.?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:23, 31 August 2016
Buna seara,
Din pacate, daca "amicul" nu vrea sa va dea de buna voie banii, prin instanta va putea uza de prevederile Art. 2517 C.Civ.
Termenul general de 3 ani
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
Ati putea incerca sa apelati la ajutorul unui mediator, care sa va faciliteze o intalnire si discutie / negociere. Astfel ati putea restabili relatiile dintre voi si ati avea o sansa sa va recuperati acea suma de bani imprumutata.
Cu mediere sau fara mediere daca nu recunoaste imprumutul dat, nu mai aveti nimic de facut dpv.juridic, de principiu dreptul material la actiune s-a prescris in termen de 3 ani de la data acordarii imprumutului.
:) Tocmai din acest motiv medierea este o alternativa la instanta de judecata. Intr-o sedinta de mediere exista posibilitatea de a se rezolva conflicte care nu se mai pot stinge prin intermediul instantei de judecata. Cum este si acest caz, datorita intervenirii prescriptiei. In cazul in care se va desfasura o procedura de mediere, cu siguranta cele doua parti implicate vor ajunge la un...numitor comun.
Si daca nu recunoaste imprumutul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I-am dat, ca ajutor, unui bărbat cunoscut pe internet o sumă importantă de bani pentru că am crezut că avem o relație. s-a dovedit că m-am înșelat, cum să procedez ca să-mi recuperez banii? DianaBA DianaBA Buna ziua, In urma cu 3 ani am inceput sa vorbesc pe internet cu un barbat din Romania (eu fiind in Belgia) si am crezut ca ceea ce imi declara el este ... (vezi toată discuția)
Imprumut Lylyca Lylyca Bună seara Vă rog să imi răspundeți dacă in cazul unui imprumut de bani intre două persoane fizice, o foaie de vărsământ emisă de banca prin care ... (vezi toată discuția)
Sprijin familial neîncasat anomis2004 anomis2004 Buna ziua, As dori sa stiu daca nu mi-am ridicat sprijinul familial in termen de 3 ani as avea câștig de cauza daca as intenta un proces împotriva celor ... (vezi toată discuția)