Bună seara
Vă rog să imi răspundeți dacă in cazul unui imprumut de bani intre două persoane fizice, o foaie de vărsământ emisă de banca prin care se trimit acești bani, este un document pe baza căruia o instanță judecătorească se poate pronunța.
Adică ,am imprumutat sume de bani pentru care nu am decăt foaia de vărsământ in baza căreia au fost trimiși banii in codul IBAN al beneficiarului, in care se menționează la rubrica descrierea tranzacției : Imprumut.
Ce mă sfătuiți să fac pentru a fi sigură că recuperez sumele de bani imprumutate ?
O seară plăcută
Cereti bancii in cauza sa va elibereze un "extras de cont"din care sa rezulte exact contul in care s-a efectuat transferul (IBAN, numele beneficiarului, CNP-ul acestuia, data operatiei (transferului), suma si titlul sub care a fost ea transmisa.
Dupa aceea puteti solicita beneficiarului de imprumut sa confirme primirea sumei printr-o declaratie proprie, act autentic cu data certa sau legalizat.
În baza acelui înscris puteți recupera banii în urma unui cereri în instanță, în cazul în care împrumutatul nu dă curs unei somații de restituire a împrumutului.