avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

Bună seara
Vă rog să imi răspundeți dacă in cazul unui imprumut de bani intre două persoane fizice, o foaie de vărsământ emisă de banca prin care se trimit acești bani, este un document pe baza căruia o instanță judecătorească se poate pronunța.
Adică ,am imprumutat sume de bani pentru care nu am decăt foaia de vărsământ in baza căreia au fost trimiși banii in codul IBAN al beneficiarului, in care se menționează la rubrica descrierea tranzacției : Imprumut.
Ce mă sfătuiți să fac pentru a fi sigură că recuperez sumele de bani imprumutate ?
O seară plăcută
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 21:20, 15 Februarie 2016
Sa incheiati un înscris sub semnătură privată cu dată certă la avocat sau in forma autentica la notar, ambele constituie titluri executorii.
Cereti bancii in cauza sa va elibereze un "extras de cont"din care sa rezulte exact contul in care s-a efectuat transferul (IBAN, numele beneficiarului, CNP-ul acestuia, data operatiei (transferului), suma si titlul sub care a fost ea transmisa.
Dupa aceea puteti solicita beneficiarului de imprumut sa confirme primirea sumei printr-o declaratie proprie, act autentic cu data certa sau legalizat.
În baza acelui înscris puteți recupera banii în urma unui cereri în instanță, în cazul în care împrumutatul nu dă curs unei somații de restituire a împrumutului.
Mulțumesc mult pentru răspuns
mulțumesc mult pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta fara inscrisuri doveditoare carmenbn carmenbn Buna ziua.Am urmatoarea problema:o prietena a facut un credit la banca si am convenit sa o ajut platindu-i rata atunci cand ea nu avea bani,sub forma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie persoana particulara, prin transfer bancar Florentin_Tache Florentin_Tache Am împrumutat pe cineva cu o sumă de bani, prin transfer bancar într-un cont de credit ipotecar al persoanei, iar persoana în cauză nu mai recunoaște ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei sume imprumutate boris81 boris81 am trimis din italia o suma de bani imprumut unei cunostinte, care din intamplare este avocata, aceasta refuza sa-mi inapoieze suma, ... ce sanse si pe ce cale ... (vezi toată discuția)