avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termenul de prescriptie in cazul dreptului la actiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termenul de prescriptie in cazul dreptului la actiune al inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, contabililor şi altor liber-profesionişti

Potrivit art. 2520 alin. 1 pct. 8 din noul C.civ., se prescrie în termen de un an dreptul la acţiune în cazul inginerilor, arhitecţilor, geodezilor, contabililor şi altor liber-profesionişti, pentru plata sumelor ce li se cuvin.

In ipoteza in care inginerii, arhitecţii, geodezii, contabilii sau alţi liber-profesionişti îşi desfăşoară activitatea sub forma unei societăţi comerciale, şi NU a unui PFA/Cabinet, apreciaţi că termenul de prescripţie este tot cel de 1 an sau se va aplica termenul general de prescriptie de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 13:24, 2 Martie 2016
Buna Ziua
Termenul de prescriptie este de 3 ani. Societatea emitenta de factura are la dispozitie 3 ani sa isi recupereze debitul - de la data la care factura este scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol - termenul de prescriptie privind dreptul la actiune pentru plata unor sume rodia rodia Potrivit art. 2520 \" se prescrie in termen de 1 an dreptul la actiune in cazul : pct. 8.\" inginerilor, ARHITECTILOR, geodezilor, contabililor si altor ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie creante comerciale jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la termenul de prescriptie a creantelor comerciale: s-a schimbat de anul acesta cumva termenul de la ... (vezi toată discuția)
Exceptia prescriptiei dreptului material la actiune badeamihai69 badeamihai69 va rog daca ma puteti ajuta, de la data eventualelor fapte generatoare de prejudiciul care este TERMENUL LEGAL pentru invocarea EXCEPTIEI PRESCRIPTIEI ... (vezi toată discuția)