Daca vi s-a reclculat pensia utilizandu-se un stagiu complet de cotizare de 20 de ani,nu mai puteti beneficia de prevederile O.U.G.100/200 si de cele ale art.169 din legea 263/2010.
O.U.G.100/2008:
Art. I. — Dupa articolul 781 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 782, cu urmatorul cuprins:
„Art. 782 . — (1) Asiguratii care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa I si/sau grupa II de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, beneficiaza de un numar suplimentar de puncte, dupa cum urmeaza:
a) 0,50 puncte pentru fiecare an de spor, respectiv 0,04166 puncte pentru fiecare luna de spor, acordat pentru vechimea realizata in activitatea desfasurata in grupa I de munca;
(2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatiile in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza stagiile complete de cotizare, prevazute in anexa nr. 3, in functie de data nasterii, respectiv stagiile complete de cotizare in functie de data deschiderii dreptului la pensie,
Asadar,daca la determinarea punctajului mediu anual nu s-a utilizat stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 3,in functie de data nasterii,respectiv cel de la data deschiderii drepturilor la pensie,nu puteti beneficia de aceasta majorare.
Ori stagiu complet de 20 de ani,ori majorarea punctajului aferent grupei cu 50%.
Si eu am lucrat 28 de ani si 10 luni in grapa I-a in procent de 100%,mi-am deschis drepturile pe legea 3/1977 si am beneficiat de majorare,nu si de stagiu complet de 20 de ani.
Hotararile instantelor judecatoresti sunt temeinice si legale. Imi pare rau, insa ambii avocati v-au sfatuit prost. Motivele de revizuire sunt strict si limitativ prevazute de lege (art. 322 Cod procedura civila) si o eventuala cerere de revizuire nu are sorti de izbanda. Cum sa faceti revizuire pentru ca alte persoane au obtinut alte solutii in cauze similare? Art. 322, pct. 7 Cod procedura civila prevede altceva.
In a doua situatie este evident ca exista autoritate de lucru judecat. Aici nu e vorba ca Legea nr. 3/1977 este lege speciala, ca nu este lege speciala, ci este vorba despre faptul ca punctajul mediu anual este determinat in functie de un alt stagiu complet de cotizare decat cel corespunzator datei nasterii sau datei deschiderii drepturilor de pensie.