avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina gemelara - daca plec din tara voi mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina gemelara - daca plec din tara voi mai beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Sunt insarcinata in 8 saptamani sarcina gemelara.Momentan sunt in concediu medical dupa 4 zile de spitalizare.La sfarsitul lunii lui iunie trebuie sa plec in italia ptr ca barbatul meu lucreaza acolo.Intrebarea mea este mai pot beneficia de concediu de maternitate daca voi pleca?In rom am salar de 5 mil iar barbatul meu vrea sa renunte la italia ca sa imi fie aproape dar asa noi vom pierde financiar.Ce ma sfatuiti sa fac ptr binele familie mele?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 4 Iunie 2012
1. De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) beneficiati daca in cele 12 luni premergatoare evenimentului aveti cel putin o luna lucrata cu contract individual de munca.

2. - Banuiesc ca doreati sa va referiti la concediul pentru cresterea copilului.

- Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil panait-alina panait-alina buna ziua, vreau si eu sa stiu daca pt beneficia de concediu de crestere copil perioada de 2 ani daca eu nasc in luna mai si eu sunt angajata din luna iunie ... (vezi toată discuția)
Despre concediu maternal dachman dachman Buna seara As vrea sa intreb daca intru in concediu prenatal la 7 luni pot sa-mi aleg locul nasteri unde vrea eu ,as vrea sa merg sa nasc in strainatate si nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal ? daniel9 daniel9 Buna ziua ! Am si eu o intrebare ! Am un an si 5 luni de prenatal si as vrea sa plec 2 luni sezonier in Germania ramanand sotia care este casnica acasa cu ... (vezi toată discuția)