avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unic mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unic mostenitor?

Buna tuturor!Va rog frumossa ma ajutati cu un raspuns pertinent in urmatoarea situatit
Mama mea a decedat de 4 luni(pt simplitate o numim sora C) si sunt unica mostenitoare =unicul copil .
Mama mea mai are 2 surori A si B.
Matusa A a fost casatorita.sotul e decedat si nu are nici un copil dar are 3 nepoti numai de pe partea unchiului meu/sotul ei,decadat+eu,din partea surorii ei C.
Sora B nu a fost niciodata casatorita si nu are nici copii.
Intre cele 2 surori A si B exista un testament prin care aceasta (B) lasa mostenire dupa decesul ei toate bunurile mobile si imobile surorii A.
Mentionez ca niciuna dintre acestea A si B NU au lasat vreun act de vanzare- cumparare sau testament vreunui alt nepot referitor la acea casa parinteasca si teren .
Deci dupa decesul lor eu voi fi unica mostenitoare?
Mentionez ca terenul si casa sunt mostenire de la parintii lor adica fiecare are 1/3 parte.

Multumesc,Angela

Dupa moartea matusilor esti singura mostenitoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic mostenitor barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd In situatia in care unul din parinti este decedat de 4luni si nu doresc sa fac succesiune (nu ma simt inca in stare)exista probleme legate de acest aspect,la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul ... User4567 User4567 Buna ziua, Matusa mea a decedat, iar sotul acesteia ( unchiul meu) este inca in viata, ei nu au avut copii si nici alti nepoti , eu fiind singurul nepot. Mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)