avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcularea celor 15 zile de exercitare a caii de atac ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcularea celor 15 zile de exercitare a caii de atac a apelului

Buna ziua!
Cum pot afla cand au trecut cele 15 zile acordate pentru apel atat timp cat nu stiu data exacta cand a primit partea adversa sentinta (prin posta)
Pot doar sa estimez si sa verific la dosar daca s-a depus solicitare pt apel?
Puteti verifica la arhiva instantei data cand i s-a comunicat hotararea .. de la acea data incepe sa curga termenul de apel de 15 zile ...in calcul nu intra nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.
Verificati la dosarul instantei , la registratura si chiar pe portalul instantelor apare data cand s-a declarat apelul .Pentru a verifica daca este depus in termenul legal solicitati dovada comunicarii hotararii pentru partea care a declarat apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
S-a făcut apel la o sentință favorabilă mie, dar nu înțeleg înregistrările de pe portal. vă rog să mă lămuriți Mia4 Mia4 Buna seara. Sunt intr un proces care sa incheiat pe 9.07.19,sentinta cu castig de cauza pt mine..spre sfarsitul hotararii scrie cu apel in 10 zile de la ... (vezi toată discuția)