Buna ziua.Pe data de 02.06.2012 am fost oprit de un politist care s-a prezentat si mi-a cerut actele pt un control de rutina.I-am inmanat actele,apoi mi-a cerut sa aprind pozitiile la masina(fiind masina de serviciu-lucrez la o firma de telecomunicati,internet,televiziune,telefonie).Am aprins pozitiile,politistul mi-a cerut sa raman in masina.A dat ocol la masina dupa care s-a aplecat in spate la lampa de la numar(am vazut in oglinda retrovizoare)si am auzit in masina un zgomot ca si cum ar fi lovit ceva.Am fost chemat afara ca sa imi arate ca este defecta lampa de la numar(politistul o lovise cu pumnul si o bagase in interior)becul de la aceasta fiind aprins(la logan lampa de la numar este fixata pe spoilerul masinii aceasta fiind foarte usor de impins in interior),l-am intrebat daca la el asta reprezinta un control de rutina,apoi foarte ofensat a inceput sa imi indruge un articol parca 90/....,apoi imi cere sa ii arat trusa,triunghiurile,si extinctorul.Am deschis portbagajul masinii care era plin de nu aveam loc sa mai bag si un ac,aveam role intregi de cabluri,echipamente....am reusit sa ajung la trusa,extinctor si un triunghi,cel de-al doilea fiind intrat pe sub butelia de la instalatia GPL a masinii.I-am spus ca il am si pe al doilea si daca se poate sa nu mai stau sa scot tot din masina ca sa ajung la el,acesta replicandu-mi ca este o situatie de urgenta.Cand am inceput sa scot rolele de cablu din masina mi-a spus sa nu mai scot ca pentru asta imi da avertisment.A plecat la masina de politie si mi-a spus sa il astept la masina,timp in care a venit un elev cu aparatul echilotest la mine.L-am intrebatr pe elev care este numele agentului,iar acesta imi zice "pai ce nu s-a prezentat?".Am suflat in aparat :0,00 .Acesta ii zice la Agent :0,00.La care eu am intrebat pai ce credeati domnule agent ca sunt beat?.
In fine a venit cu pv de constatare in care scrie "ca am condus masina pe DJ... Dacia Logan prezentand defectiuni tehnice la sistemul de iluminare de pe numar.De asemenea nu avea dotat autoturismul cu doua triunghiuri reflectorizante"Faptele savarsite :
Art 99/1/18 din OUG195/2002 sanctionata de art 99/1/18 aceeasi OUG -amenda 2x70 =140 lei
Art 100/1/13 din OUG195/2002 sanctionata de art 100/1/13 aceeasi OUG-Avertisment
M-a intrebat daca am mentiuni,si dupa ce am citit PV am notat la mentiuni:"Nu sunt de acord deoarece agentul a lovit cu pumnul spoilerul masinii,introducand lampa in interior" dupa care am semnat
Pe pv exista doua semnaturi a mea si a lui
Foarte agasat agentul a spus ca o sa depuna plangere impotriva mea si ca o sa ne mai intalnim noi...
Tin sa mentionez faptul ca politistii de pe raza localitatii respective aveau contracte de protocol,adica nu plateau nimic iar acum doua saptamanii a venit o decizie de la conducerea firmei noastre si le-au facut contracte cu bani,acesta fiind si motivul pt care am primit amenda.
Vreau sa fac contestatie,Va rog daca ma puteti ajuta,as avea nevoie de un model de plangere in legatura cu ce am patit.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
cyan , moderator
10:08, 5 Iunie 2012