avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul casa lei-valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul casa lei-valuta

Spuneti-mi cum sa procedez,corect,in urmatoarea situatie , ce documente la registrele de casa trebuie sa intocmesc :

-din numerar casa in lei patroana schimba o anumita suma in euro pentru care aduce bon de schimb valutar,dar pe bon este trecut numele ei nu al firmei.Ce document de iesire de numerar intocmesc pentru iesirea de numerar din casa in lei si ce document intocmesc pentru intrarea de euro la casa in valuta (este suficient doar bonul de schimb valutar pe care nu apare numele firmei?)
- din casa in euro, banii ii da soferului ca avans spre decontare pentru care el aduce bonuri in valuta ce reprezinta tot felul de taxe auto pe teritoriul intracomunitar.Daca bonurile sunt de valoare mai mare decat avansul pe care l-a primit in euro se poate deconta diferenta din casa in lei ? Cum procedez ? Ce documente intocmesc ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:08, 5 Iunie 2012
1. Dispozitie de plata pentru suma in lei ca avans de trezorerie. Dispozitie de incasare in baza buletinului de schimb valutar si in acest fel justifica avansul acordat.

2. Pentru sofer dispozitie de plata pentru avans. La intoarcerea in tara referatul justificativ la care se ataseaza chitante. Se face calcul si ramane suma de achitat catre sofer, avand in vedere ca sunt mai mari cheltuielile decat valoarea avansului. Achitati tot in valuta diferenta daca documentele justifica plati in euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, decont in valuta ! adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua ! Am acordat avans deplasare in euro, deorece angajatul pleca cu masina proprie in strainatate.Inapoi la decontare mi-a adus la decontat 2 bonuri ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)