avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... radiere sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

radiere sanctiune

Cum pot sa repar omiterea emiterii unei decizii de radiere a sanctiunii daca au trecut peste 12 luni de la sanctionarea salariatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 5 Iunie 2012
Art.248 (3) C.mun. prevede : Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.

Acest text de lege este in vigoare de la data de 01.05.2011 si este aplicabil sanctiunilor care s-au aplicat incepand cu aceasta data ... Daca sanctiunea s-a aplicat dupa aceasta data , dupa aplicarea acesteia incepe sa curga termenul de 12 luni ....

Daca s-a omis sa se emita decizia respectiva, aceasta se poate emite acum ... Legea nu prevede un anumit termen in care trebuie sa fie emisa decizia de radiere a sanctiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancțiune disciplinară Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Bună ziua. Ca urmare a unei cercetări disciplinare, un salariat a fost sancționat. Salariatul contestă în instanță decizia de sancționare. Procesul ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris - valabilitate si mod de contestare AliceS AliceS Buna ziua, Daca imi poate raspunde cineva la o intrebare legata de avertismentul scris ca si abatere disciplinara: daca acest avertisment scris se da ... (vezi toată discuția)
Radiere sanctiune disciplinara Masaro Masaro Buna ziua. Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept, conform legislatiei dupa o perioadade... daca in acea perioada.... E necesar emiterea unei decizii ... (vezi toată discuția)