avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... regim bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

regim bunuri comune

Buna ziua. Am urmatoarea speta: Autorul este cetatean roman, fugit in Germania in 1984. In 2001 a formulat cereri pe legea 10 pentru restituirea unor case si terenuri confiscate de comunisti. Acele imobile au fost mostenite de catre el de la o matusa de a sa si de la bunic.
In 2006 a semnat un testament (testamentul a fost scris de mana de catre prima sotie si DOAR semnat de catre testator), prin care imparte averea intre fiica sa naturala si fiul dintr-o casatorie anterioara al sotiei sale (pe care el nu l-a adoptat niciodata), in esenta numindu-l pe acesta si executor testamentar (l-a imputernicit sa se ocupe de restituirea tuturor proprietatilor si obtinerea de despagubiri acolo unde restituirea nu e posibila, precum si sa imparta banii rezultati cu cealalta mostenitoare).
In timpul vietii si dupa decesul autorului, "fiul" sau (repet, nu a fost niciodata adoptat), a vandut mare parte din proprietatile restituite, existand banuiala ca s-au facut niste mismasuri.
Intrebarea este urmatoarea: a doua sa sotie, cu care s-a casatorit in Germania si in timpul casatoriei cu care au inceput demersurile pentru revendicarea proprietatilor si i s-a marit patrimoniul, poate pretinde la cota ce i se cuvine in calitate de supravietuitoare in concurs cu descendentii testamentari? A doau intrebare: Daca se anuleaza testamentul pentru vicii de forma (olograf, scris de prima sotie si doar semnat de testator), ce se intampla cu toate actele de instrainare intocmite de catre executorul testamentar?
Am scris mult, im cer scuze, dar speta e incurcata si am folosit paragrafele pentru a o face cat mai inteleasa. Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Alte discuții în legătură

Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)