avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Temei recalculare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Temei recalculare

Buna seara!

Asociatia de proprietari unde locuiesc mi-a umflat facturile la intretinere cu un total 3000 lei. Am citit in legea 230 ca penalitatile nu au voie sa depaseasca debitele principale.
Am fost la conducerea asociatiei sa cer explicatii si mi-a dat niste tabele din care nu rezulta suma ceruta.
Am revenit cu noi explicatii, aratandu-i ca nu au dreptate si ca soldul meu trebuie sa fie pe zero si am primit tabele noi cu cifre noi, ca sa iasa ei pe suma.

Vreau sa solicit recalcularea in instanta. Cum procedez? Nu am gasit articol in lege pentru asa ceva, care este temeiul?
Poate cineva sa ma indrume?
eu unul din toata explicatia asta lunga am inteles (babeste) urmatorul lucru: ca daca suma totala datorata de-a lungul a 2 ani de zile este in valoare de 3000 lei, atunci totalul penalitatilor nu are voie sa depaseasca aceasta valoare de 3000? AM INTELES CORECT? in fapt, cum tatal meu are o suma restanta de 2853 lei si totalul penalitatilor este de 3454, atunci calculul este sigur gresit,
Este gresit cu o conditie:
- sa nu fi achitat intre timp vreo suma care sa se fi scazut numai din datoria principala, adica cotele de intretinere fara penalizarile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. penalitati la plata intretinerii dintr-o asociatie huber72 huber72 ce se intampla cu penalitatile aplicate intretinerii neplatite daca ajung la aceeasi valoare cu suma restantnta, neplatita??se merge mai departe cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere ContSters143145 ContSters143145 Este vorba despre o persoana batrana, bolnava, singura si cu venituri reduse pe care incerc sa o salvez sa nu-si piarda casa si sa moara pe strada, oricum mult ... (vezi toată discuția)