avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegeri locale 2012 - am fost anuntat ca voi fi pus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegeri locale 2012 - am fost anuntat ca voi fi pus nemotivat

Sant implicat ,si vineri am fost la prefectura cu treaba iar la serviciu m-a cautat directorul meu si m-a sunat , fiindca nu eram la serviciu a spus ca ma pune nemotivat si anunta si compania la care lucrez. Are dreptul asta, .. cum ma apar? L67/2004 art 120 alin 2 si HG art 2 alin 1 nu ma pot ajuta?!Daca fac o contestatie la companie fiindca e forul imediat superior ma ajuta in vreun fel.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
nelutu_pop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 5 Iunie 2012
Legea 67/2004 art. 120 alin. 2 nu va exonereaza de la raspunderea dvs fata de angajatorul actual. Textul invocat nu vi se aplica. Dumneavoastra cred ca sunteti reprezentant al unui partid. Acel text legal este aplicabil functiilor publice si angajatilor statului care sunt implicati, conform legii, in organizarea alegerilor (magistrati, juristi, informaticieni etc). Dumneavoastra aveti calitate de observator platit si atat.
Incercati sa rezolvati problema amiabil. Alta solutie nu exista. Aveati obligatia sa solicitati invoire sau concediu. Legea nu poate obliga un angajator privat sa puna la dispozitia statului un angajat platit.
Art.120 din legea sus citata va apara in aceste conditii :
....
(2) Membrii birourilor electorale, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar, care au calitatea de angajat cu contract de muncă sau sunt numiţi într-o funcţie publică, se consideră detaşaţi, pe perioada cât îşi desfăşoară activitatea, la birourile electorale.
...

Prin urmare, daca ocupati una din aceste functii prevazute in articol atunci pe perioada alegerilor c.i.m. este suspendat ca urmare a detasarii...
Vin si completez ca asa a crezut si seful meu despre care am vorbit, doar ca eu nu sant reprezentantul unui partid sant presedintele circumscriptiei electorale comunale deci nu sant implicat politic in nici un fel fiindca daca eram nu puteam sa ocup functia.In principiu ne-am inteles amiabil si daca voi fi nemotivat asta este ,doar ca daca lucrurile degenereaza trebuie sa fac contestatie si trebuie asa stiu ce sa scriu pe acolo ca sa nu fiu dat afara de exemplu cum spunea d-l director :"Te dau afara ca sa ai timp de politica!".Mai arat ca sant angajat cu contract de munca la o companie nationala care inca este a statului,statul mai detine din ea 75% restul de 25% fiind la fondul proprietatea(sant convins ca stiti acum unde lucrez!).
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
nelutu_pop, utilizator
De ce nu invocati alin.2 al art.120 din Legea nr.67/2004, citat mai sus?
Asta intentionez sa fac astazi si va multumesc pentru raspunsuri,doar ca nu as vrea sa fac valuri daca nu e neaparat necesar fiindca in ziua de azi e greu sa ai un serviciu stabil iar la noi in companie sant mari probleme acuma si mi-e frica sa nu fiu dat drept exemplu pentru ceilalti.In alta ordine de idei am acceptat acea functie(pe care am mai ocupat-o in ultimii 12 ani la alegeri) fiindca administratia locala mi-a propus-o considerand ca sant suficient de obiectiv ca sa fac ce mi se cere si alegatorii cred ca daca eu sant acolo o sa fie totul corect lucru de care nu pot decat sa fiu mandru,si pentru bani de ce sa n-o spun fiindca am salariul f.mic si am multe probleme cum au majoritatea dintre noi in vremurile acestea.

Alte discuții în legătură

Alegeri prezidentiale MariaCristina2009 MariaCristina2009 Am fost aleasa ca loctiitor la o sectie de votare la alegerile prezidentiale, problema este ca in acea duminica eu ar trebui sa fiu la munca, exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Ccm sau legea speciala alinedelea alinedelea In CCM se prevede ca salariatul detasat ca urmare a solicitarii sale nu beneficiaza de anumite drepturi, printre care si acelea de a-si pastra functia si toate ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale de catre angajator in cazul detasarii electorale alinedelea alinedelea Cum se face practic plata drepturilor salariale pentru angajatii detasati la birourile electorale de circumscriptie municipala etc? 1.Cine intocmeste ... (vezi toată discuția)