avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata drepturilor salariale de catre angajator in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata drepturilor salariale de catre angajator in cazul detasarii electorale

Cum se face practic plata drepturilor salariale pentru angajatii detasati la birourile electorale de circumscriptie municipala etc?
1.Cine intocmeste pontajul pentru drepturile salariale de la angajator, angajatorul sau biroul electoral?
2.Biroul electoral este obligat sa transmita angajatorului pontajul intocmit pentru indemnizatii cu 6ore/zi zilnic, sau angajatorul isi face propriul pontaj cu cate 8ore/zi 5 zile /saptamana?
3.Angajatorul este obligat sa vireze salariatului detasat electoral si salariul si diurna sau numai salariul?
4.Angajatorul are dreptul sa scada din drepturile salariale ale salariatului detasat electoral, valoarea sumelor reprezentand indemnizatia primita pe perioada detasarii electorale de la biroul electoral?
Cel mai recent răspuns: alinedelea , utilizator 21:32, 28 Mai 2016
1. Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar şi statisticienii le asigură acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.

2. Legea nu prevede obligativitatea de a se transmite angajatorului un pontaj inticmit de Biroul Electoral.

3. Angajatorul este obligat sa acorde drepturile salariale , nu cred ca se poate pune si probleme diurnei.

4. NU are acest drept .
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm sau legea speciala alinedelea alinedelea In CCM se prevede ca salariatul detasat ca urmare a solicitarii sale nu beneficiaza de anumite drepturi, printre care si acelea de a-si pastra functia si toate ... (vezi toată discuția)
Srl obligat sa plateasca drepturi salariale unui angajat daca e membru birou electoral ? Armandosol Armandosol Buna ziua, Am o problema in interpretarea HG nr. 53/2016 respectiv art 2 alin. 1 \"Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi ... (vezi toată discuția)
Alegerile locale 2008 Gheorghe Giura Gheorghe Giura Am dreptul sa fiu observator din partea unui partid politic, la sectia de votare, daca unchiul meu (fratele tatalui meu) este candidat pe lista de consilieri ... (vezi toată discuția)