avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM sau legea speciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM sau legea speciala

In CCM se prevede ca salariatul detasat ca urmare a solicitarii sale nu beneficiaza de anumite drepturi, printre care si acelea de a-si pastra functia si toate drepturile prevazute in CIM si CCM.
In legea electorala 115/2015 se prevede la art.121.alin 2 ca
(2) Membrii birourilor electorale, statisticienii si personalul tehnic auxiliar, care au calitatea de angajat cu contract de munca sau sunt numiti intr-o functie publica, se considera detasati, pe perioada cat isi desfasoara activitatea, la birourile electorale.
In HG 53/2016 privind cheltuielile pentru organizarea alegerilor electorale se prevede ca
Art. 2. — (1) Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar şi statisticienii le asigură acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.
Se stie ca membrii birourilor electorale de circumscriptie sunt reprezentanti ai unor partide care au fost nominalizati alegand dintre membrii sai pe cei care si-au exprimat disponibilitatea.
In aceste conditii se poate considera ca acei membrii au ales sa fie detasati la birourile electorale si deci nu pot beneficia de drepturile prevazute in CCM sau prin articolul specificat sus angajatorul trebuie sa-i asigure toate drepturile salariale dar si cele din CCM?
Este legea 115/2015 o lege speciala care bate prevederile CCM?
HG 53/2015 are caracter obligatoriu si bate prevederile CCM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 2 Iunie 2016

In speta, potrivit legii nu CCM-ului, li se asigură acestora drepturile salariale cuvenite.

CCM nu poate contine drepturi inferioare legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale de catre angajator in cazul detasarii electorale alinedelea alinedelea Cum se face practic plata drepturilor salariale pentru angajatii detasati la birourile electorale de circumscriptie municipala etc? 1.Cine intocmeste ... (vezi toată discuția)
Srl obligat sa plateasca drepturi salariale unui angajat daca e membru birou electoral ? Armandosol Armandosol Buna ziua, Am o problema in interpretarea HG nr. 53/2016 respectiv art 2 alin. 1 \"Pe toată perioada exercitării atribuţiilor privind organizarea şi ... (vezi toată discuția)
Zile libere de la serviciu pentru personalele selectate in comisii de votare? ciancu ciancu Aş dori să mă lămuriţi dacă există vreun cadru legal prin care, o persoană selectată a fi preşedinte al unei secţii de votare are dreptul prin lege ... (vezi toată discuția)