avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... stiri CEDO case nationalizate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

stiri CEDO case nationalizate

buna seara !
stie cineva daca CEDO a acordat prelungirea termenului de 18 luni prevazut in cauza pilot Atanasiu cu referire la casele nationalizate ?
stiu ca pe 23 apr. fostul Prim Ministru MRU a cerut prelungirea termenului cu 6 luni si ca apoi, noul ministru al justitiei dl. Corlatean a solicitat pe 18 mai 2012 prelungirea cu 9 luni.
ma intereseaza daca a fost acordata acesta prelungire a termenului si daca da cu cat, cu 6 luni sau cu 9 luni ?
care este cu aproximatie termenul in care CEDO va raspunde acestei solicitari in caz ca nu a facut-o deja ?
multumesc anticipat pentru orice informatie.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:28, 7 Iunie 2012
Stimată doamnă,

Cu toții așteptăm aceste știri. Din păcate, nu s-a auzit nimic concret referitor la prelungirea termenului de grație acordat.

Cu stimă.
va multumesc pentru raspuns. daca "o sa zboare ceva" pe langa urechile mele am sa postez.
multumesc.
Stimată doamnă,

Adăugare la cele discutate mai sus, trebuie spus că anumite probleme legate de restituția proprietăților în România sunt discutate, și vor mai fi discutate, de către Comitetul de Miniștri, organul execuțional al Consiliului Europei.

Ca mod de organizare, în ceea ce privește agenda de lucru, astfel de cauze au fost grupate după primul caz - leading case - de constatare a ineficienței Fondului și alte probleme asemănătoare, Cauza Străin v. România - 57001/00 - STRAIN and others v. Romania (leading).

[ link extern ] =

Astfel nu ar fi rău să urmăriți ședințele Comitetului de Miniștri - acestea sunt secrete, dar există anumite rapoarte publice. Ultima întâlnire a Comitetului este Ședința 1144, care a avut loc în în zilele de 4- 6 iunie 2012.

Puteți accesa stadiul executăriii hotărârilor CEDO aici:

[ link extern ]

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte important: prelungire termen procedurÃ-pilot! andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, Tocmai am văzut astăzi o Decizie a Comitetului de Miniștri - organul execuțional al Consiliului Europei în care se ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarilor mihai-marius mihai-marius ce se mai aude despre acest proiect de lege. ca vad ca nu se discuta pe nicaieri, si termenul impus de cedo se apropie cu pasi repezi. (vezi toată discuția)
Retrimitere in fata marii camere raffica raffica cauza mea la cedo a fost retrimisa in fata marii camere................ce inseamna acest lucru, si cam cat ar dura pana judecatorii se vor decide asupra ... (vezi toată discuția)