cauza mea la cedo a fost retrimisa in fata marii camere................ce inseamna acest lucru, si cam cat ar dura pana judecatorii se vor decide asupra sa.............multumesc anticipat
Cauzele deferite Marii Camere sunt cele mai complexe cauze.
În linii mari, competența Marii Camere este de a interpreta Convenția și a stabili jurisprudența Curții Europene. În acest scop, conform art. 30 al Convenției Europene, desesizarea completelor inferioare - cum ar fi Camera - se face atunci când există o ,,problemă gravă privind interpretarea Convenţiei sau a Protocoalelor sale, sau dacă soluţionarea unei cauze poate conduce la o contradicţie cu o hotărâre pronunţată anterior de Curte,,.
Pentru aceleași motive - probleme de juisprudență, caz foarte important - doar hotărârea pronunțată în complet de Cameră poate fi reanalizată de către Marea Cameră.
În acest moment, precum reiese din portalul CEDO, există o singură cauză împotriva României, pe rolul Marii Camere: Aplicația nr. 42219/07.
Dacă într-adevăr dvs sunteți respectivul aplicant, precum cunoașteți deja, ședința a avut loc pe data de 12 Noiembrie 2014.
Prin urmare, sincer, având în vedere complexitatea excepțională a cauzei, nu cred că are nici un rost să îmi expun părerile despre aceasta, mai ales în măsura în care apărătorii dvs - care cunosc mult mai bine această speță - au avut, deja, pledoarii finale. Nici nu v-ar ajuta, nici nu ar fi profesionist din partea mea.
Vă pot spune, însă, că, de regulă, în circa 1 an de la deliberările finale, vă puteți aștepta la o soluție din partea Curții, care va fi însă, aceasta, nu știu.
nu, nu este cauza mea.............eu doar ce am fost informat azi ca va fi trimisa inapoi in fata marii camere............vreau sa va intreb, 1 an este timpul standard pentru toate cauzale retrimise ? sau 1 an daca este admis recursul facut de statul roman...............vreau sa stiu o perioada de timp cat mai exacta. multumesc.
Mai mult, eu v-am arătat perioada de un an ca o dată extrem de aproximativă de la care Curtea ar da motivarea hotărârii, socotită ca timp de așteptare pornind de la ultimele pledoarii. Iar în cazul în care acestea nici nu au avut loc, mă tem că veți aștepta mult mai mult.
Dar, repet, în acest din urmă caz nu pot estima nici un termen.
deci statul roman iar reuseste sa ne amane iar cu anii...........dupa ce ca au facut recurs in ultima zi din cele 3 luni la ora 19.20
nu exista precedente pentru astfel de proceduri ? o perioada de timp comparativ cu alte spete? dupa ce ca statul roman este neinteresat de rezolvarea retrocedarilor, si curtea europeana le este complice.............sunt extrem de dezamagit de catre "colosul" european care ar trebui sa judece dupa hartii, nu dupa cum canta statul roman..........
În ceea ce privește termenele, problema este că mie nu îmi place să vorbesc vorbe. Prin urmare, vă rog să aveți în vedere că dacă puteam să vă indic clar un termen, o făceam.