avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen plangere la CEDO


Buna seara,
In cat timp o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva poate fi atacata la CEDO?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:02, 18 Decembrie 2015
Potrivit art. 35 din CEDO introducerea unei plângeri este posibilă doar într-un termen de 6 luni de la data ultimei decizii interne.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

In termen de 6 luni de la pronuntare sau de la comunicare dupa caz.
Buna dimineata,
Va multumesc mult pentru raspuns. Mai am o intrebare: poate fi atacata la CEDO si o hotararte a unui judecator de camera preliminara?
Cu multumiri,
CEDO nu ataca hotarari judecatoresti, ci judeca incalcari ale drepturilor omului. Deci in masura in care vi s-a incalcat un drept stabilit prin Conventia pentru aparararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, puteti face apel la CEDO. CEDO nu poate dispune casarea unui verdict romanesc. In general exista o modalitate indirecta ca dupa ce obtineti verdict de la CEDO sa deschideti un nou proces in Romania, dar daca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala a cuiva nu vad ce s-ar mai putea drege, pentru ca in acest caz i s-ar incalca drepturile lui.

CEDO poate decide acordarea de despagubiri, dar sa nu va asteptati la sume de milioane de euro, ca nu se practica asa ceva.
Buna ziua, multumesc mult pentru raspuns.
Cu respect,

Alte discuții în legătură

Cedo, contestatie in anulare sam bam sam bam Se poate imputa de CEDO faptul ca o persoana nu a uzat de contestatia in anulare pe motivul ca nu a fost audiat in recurs, daca acest motiv pe langa altele au ... (vezi toată discuția)
Decizie cedo inadmisibila. intrebari ContSters240009 ContSters240009 Buna seara, Tocmai am primit decizia CEDO privind cererea depusa de parintii mei, in legatura cu incalcarea art. 6 alin. 1 din Conventie, respectiv durata ... (vezi toată discuția)
Charta traducatorului elena138 elena138 Are cineva textul Chartei Traducatorului (aprobată de Congresul de la Dubrovnik din 1963,şi modificată la Oslo, la 9 iulie 1994)? Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)