avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare program de lucru

Buna, incerc sa ma explic cat mai scurt si corect:

Sunt angajat la o societate, cu contract de munca pe opt ore, in contract este specificat ca se lucreaza de luni pana vineri. De o luna trebuie sa venim in fiecare luna cate o sambata la lucru. Aceste sambete nu sunt platite suplimentar, sau compensate cu zile libere platite.

Nu cred ca este corect aceasta "manevra" de a lor si incerc sa alfu cat este de legala.

multumesc
Cel mai recent răspuns: laszlo.peter , utilizator 09:01, 6 Iunie 2012
Nu este nici legala aceasta ”manevra” ... in acest sens, Codul Muncii prevede:
Art. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

In speta, daca lucrati sambata , angajatorul va trebui sa va dea o alta zi de repaus in alta zi a sapatamanii, situatie in care veti beneficia si de un spor la salariu.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)
Munca sambata Claark Claark Buna Ziua! La locul meu de munca (firma privata), in ultima vreme s-a format o noua \\"moda\\". Normal orele suplimentare si zilele de lucru sambata sunt ... (vezi toată discuția)
Pontarea orelor de munca max9 max9 Daca se ponteaza 8 ore de luni si pana vineri,iar pentru zilele de sambata si duminica care se lucreaza ,o data la doua saptamani , se acorda apoi doua zile ... (vezi toată discuția)