avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul gresit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul gresit

tatal meu nu a mai platit la asociatie de ceva vreme si s-a adunat o suma restanta destul de mare. eu doresc sa ii achit datoria dar nu sunt de acord cu suma totala. sa va explic de ce: doamna administratora a calculat astfel: (presupunem ca datoria lunara pe cheltuieli de asociatie este de 50 lei) pe luna ianuarie 2011 trebuia tata sa achite 50 lei. nu s-a achitat. in februarie, dupa cum am spus presupunem ca datoria a fost tot de 50 lei. administratora a calculat asa: 50 lei din ianuarie+10 (exemplu) penalitatea la cei 50 de lei din ianuarie+50 lei pe luna in curs (februarie)=total 110 lei pe luna februarie. pana aici e totul corect zic eu dar incepand cu luna martie lucrurile se schimba pt ca doamna administratora a aplicat aceeasi formula de calcul, adica. in luna martie a pus 20 lei (exemplu) penalitati la toata suma restanta adica cei 110 lei din februarie+50 lei pt luna in curs martie = total 180 lei. cu alte cuvinte a aplicat penalitati la penalitati. ce spuneti domnilor e corecta metoda asta de calcul? eu cred ca nu. intrebarea mea este la ce institutie ma pot adresa sa mi se poata face o recalculare a sumei ce o am defapt de platit catre asociatia de locatari? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:56, 5 Iunie 2012
Am scris o modalitate de calcul a penalizarilor la www.avocatnet.ro/content/for...

Va rog sa citi si daca aveti nelamuriri ma intrebati in acest topic.

Aveti posibilitatea sa contestati in scris modul de calcul al cotelor sau a penalizarilor si sa cereti explicatii in scris in legatura cu modul in care aceste penalizari au fost calculate. Reprezentantii Asociatiei sunt obligati sa dea curs acestei cereri.

Va puteti adresa si departamentului care se ocupa de asociatiile de proprietari din cadrul primariei.

Aveti de asemenea posibilitatea sa solicitati o expertiza contabila extrajudiciara in ceea ce priveste apartamentul in cauza, pe care insa va trebui sa o suportati din punct de vedere al costurilor.

Penalizarile se calculeaza de la data scadentei, in functie de numarul de zile de intarziere la plata inmultit cu procentul de penalizare, de regula 0,2 % pe zi de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la intretinere alekusta alekusta Buna ziua, as dori sa stiu, daca stie cineva, cum e posibil ca penalitatile la intretinere sa fie mai mari decat restantele. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere deutza 93 deutza 93 as dori un insistent ajutor pentru urmatoarea problema:in perioada 2003-2006 am acumulat la intretinere o datorie de 6700 lei si o penalitate de 1500 lei in ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere la plata intretinerii adrianngt adrianngt In anul curent 2013 , o anumita perioada de timp nu am putut plati la zi cheltuielile de intretinere . In luna septembrie am achitat toata datoria , inclusiv ... (vezi toată discuția)