avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la intretinere

Buna ziua, as dori sa stiu, daca stie cineva, cum e posibil ca penalitatile la intretinere sa fie mai mari decat restantele. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa actionez pentru ca eu sincer nu inteleg formula de calcul al acestor penalitati. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
alekusta, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:10, 13 Martie 2010
Ati platit vreodata din penalizari? Dar din restante? De cand sunt restantele?
Dati-ne mai multe amanunte!
DA, buna seara, am platit restantele sunt de aprox 1 an, dar eu am centrala termica, deci suma nu stiu cum a ajuns sa fie in jur de 2000 lei iar restantentele 2000 si ceva. Acum am achitat restantele si administratorul sustine sus si tare ca eu trebuie sa platesc si penalizarile dar nu imi furnizeaza nici o formula de calcul. In ian 2009 eram cu plata la zi.
pai faceti o cerere catre asociatiei cu nr.de inregistrare ca sa va lamureasca ce reprezinta restantele si respectiv penalizarile e logic, la suma restanta se adauga aceste penalizari.dar ca sa fiti siguri ca calcul e corect...sa va prezinte toate sumele (restante + penalizari)...si in felul acesta o sa va lamuriti ce si cum aveti de facut, daca platiti sau sunteti pacalit.
eventual, ca sa primiti mai multe lamuriri pe forum, lasati mai multe detalii despre ce creseti ca reprezinta sumele spuse de dumneavoastra, ca sa ne putem face idee despre ce e vorba.

dar dupa cum ziceati, ca aveti centrala proprie...cu caldura de la sistemul centralizat vati debransat in mod legal si ati lasat copii dupa actele respetive si la asociatie? probabil la asociatie figurati inca ca si cand sunteti bransat si platiti caldura ca si cand o aveti...probabil.
Da, am fost debransata in mod legal, cu toate actele necesare . Si mai precizez faptul k minim 4 luni din 12 suntem plecati din tara....deci am fost scosi de la asociatie..in teorie...cu acea cerere care trebuia semnata si de alti vecini.
Daca ne-ati furniza date mai concrete ar fi mai usor de lamurit situatia.
Dv spuneti ca in ainuarie 2009 erati cu plata la zi. Atunci ati achitat restantele, reparatiile, fondurile si penalizarile? Sau ati achitat numai restantele la intretinere? Intreb pentru ca eventualele penalizari neachitate atunci au ramas in evidenta si la acestea s-au mai adaugat si cele calculate pentru perioada urmatoare.
Apoi in momentul cand ati instalat centrala de apartament ati obtinut aprobarea asociatiei si adeverinta ca nu aveti datorii? Cand s-a intamplat aceasta?
Pentru a nu mai plati costurile repartizate pe numar de persoane, trebuie sa anuntati in scris la asociatie ca in apartament nu mai locuieste numeni. Ati facut acest lucru?
Penalizarile pot fi mai mari decat restantele la un moment dat daca achitati restantele sau o parte din restante si nu achitati penalizarile.

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere ionescubogdan ionescubogdan VA ROG SAMA AJUTATI SI PE MINE SA MA LAMURESC CUM SE CALCULEAZA PENALITATILE LA INTRETINERE din ce am gasit eu pe net am inteles urmatoarele: suma afisata ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie silviu35 silviu35 CIND ai penalizari si iti platesti datoria la asociatie trebuie sa se anuleze si penalizarea la ASOCIATIE. IN fiecare luna apare aceiasi penalizare de cind a ... (vezi toată discuția)
Penalitati la penalitati ? minitehnicus minitehnicus Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa se aplice penalitati la penalitati. Am achitat ,de ex. 1000 lei si pe verso la chitanta mi se scrie ca am achitat ... (vezi toată discuția)