avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari asociatie

CIND ai penalizari si iti platesti datoria la asociatie trebuie sa se anuleze si penalizarea la ASOCIATIE.
IN fiecare luna apare aceiasi penalizare de cind a afisat lista de ex la suma de 500 penalizare 141 lei apoi am platit 150 lei tot aceiasi penalizare apare e ceva ilegal.
CUM procedez e o neregula altu cu suma de 1000 lei penalizare 50 lei si crestea suma si el tot cu aceiasi suma.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:59, 31 Octombrie 2011
Dv. afirmati ce ati scris mai sus sau intrebati?
ce am scris mai sus problema cu penalizarea de 5 luni este 141 lei la altii a disparut la mine este la fel cum procedez care este legea cu penalizarile este obligat sa stea cu suma aia tot timpul sau cind se achita tot dispar penalizarile.
In primul rand, ca sa intelegem ce spuneti, ar trebui sa folositi semnele de punctuatie.
Penalizarile se aplica la orice suma care are o scadenta si nu este platita decat la un anumit timp dupa scadenta.
Exista o perioada de gratie de 30 zile dupa data scadentei, cand nu se calculeaza penalizari.
Dupa aceasta perioada de gratie, suma neachitata se inmulteste cu un procent specific fiecarei asociatii, dar nu mai mare de 0,2% /zi.
De exemplu daca aveti de plata suma de 100 lei pana la data de 1 octombrie, vi se vor calcula penalizari incepand cu 1 noiembrie si, daca consideram procentul maxim atunci pentru 1 zi intarziere veti plati 0,2 lei penalizare. Daca veti avea 10 zile = 2 lei, daca veti avea 30 zile intarzire la plata veti avea penalizari de 6 lei s.a.m.d.
Penalizarile se achita atata cat s-au calculat, ele dispar numai dupa ce s-a achitat suma pentru care au fost calculate si evident si ele, penalizarile achitate.

Pe listele de plata insa exista sume restante din mai multe luni si fiecare suma neachitata are un numar de zile specific de penalizare, asrfel incat ce vedeti ca "penalizare" este suma tuturor penalizarilor lunilor neachitate.
Faptul ca penalizarea nu dispare din lista inseamna ca nu achitati suficient de mult incat sa o vedeti scazand.

Nu se pot compara penalizarile si sumele restante de la un locatar la altul deoarece aceste sume depind de suma penalizata si de multimea zilelor de penalizare, astfel o restanta de 500 lei neachitata in interiorul perioadei de gratie nu va fi penalizata fata de o restanta de 500 lei neachitata de 10 luni de zile care evident, va purta, o suma mare reprezentand penalizarile.
silviu35 a scris:

CIND ai penalizari si iti platesti datoria la asociatie trebuie sa se anuleze si penalizarea la ASOCIATIE.
IN fiecare luna apare aceiasi penalizare de cind a afisat lista de ex la suma de 500 penalizare 141 lei apoi am platit 150 lei tot aceiasi penalizare apare e ceva ilegal.
CUM procedez e o neregula altu cu suma de 1000 lei penalizare 50 lei si crestea suma si el tot cu aceiasi suma.

Sa incerc a traduce textul si sa presupun ca ati intrebat urmatoarele:

1. Cand ai restante si penalizari la asociatie si platesti doar restantele, ti se anuleaza penalizarile chiar daca nu le platesti?
Raspunsul:
Prin plata restantelor se anuleaza restantele si nu penalizarile.

2. Am avut restante de 500 lei si penalizari de 141 lei afisate. Am platit 150 lei iar pe lista urmatoare apare iar penalizarea de 141 lei. Este legal?
Raspuns:
Da, este legal sa apara aceeasi penalizare daca cei 150 lei vi s-au scazut doar din restante si este chiar in avantajul dumneavoastra. Uitati-va pe lista si-o sa constatati ca a scazut suma ramasa la restante care sunt purtatoare de penalizari.

3. Cu altu ce ar avea o suma de 1000 lei si penalizario 50 lei...
Raspuns:
Nu reusesc sa traduc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalizarile la intretinere la 2 ap cu aceeasi suma restanta sunt diferite yusty03 yusty03 eu am acumulat dat la intretinere 1740lei iar penalizarea este de 320lei ultima data de plata am facuto in luna a-5-a in val de 500lei, luna aceasta am achitat ... (vezi toată discuția)
Penalizarile in temeiul legii 230/2007 MicaCris MicaCris Conform art 49 a lg 230, suma totala a penalitatilor poate depasi suma restantelor la cote de intretinere? In legea 230 se specifica ca nu poate depasi o ... (vezi toată discuția)