avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizarile la intretinere la 2 ap cu aceeasi suma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizarile la intretinere la 2 ap cu aceeasi suma restanta sunt diferite

eu am acumulat dat la intretinere 1740lei iar penalizarea este de 320lei ultima data de plata am facuto in luna a-5-a in val de 500lei, luna aceasta am achitat 1000lei si urmeaza sa achit si restu de 740 pana la sfarsitu lunii.vreau sa inteleg cum se calc penalizarile pt ca eu cred ca sumele achitate de mine anterior au fost scazute doar di val penalizarilor si nu din restanta.mai este un ap care are aceeasi suma (1740lei)dar penalizarea este de 600lei. de ce ?care e diferenta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:39, 26 Noiembrie 2011
La valoarea finala care se calculeaza si apare pe lista ,importanta este suma la care se aplica penalizarea si vechimea sumei restantei
Chiar daca dvs achitati sume mici,debitul dvs ramane ,iar asociatia de proprietari,
continua sa aplice penalitati la suma restanta
Faceti efortul si achitati integral si veti constata ca nu se vor mai aplica penalitati
Suma penalizarii depinde de suma neachitata si de durata acesteia ramasa neachitata.
Am sa va dau un exemplu:
- ap.1 are o cota de 200 lei neachitata de 50 zile. Considerand ca penalizarea este de 0,2% / zi, asta inseamna ca pe liste va aparea restanta de 200 lei si penalizarea de 200 lei * 0,2% * 50 zile = 20 lei;

- ap.2 are o cota de 100 lei neachitata de 70 zile si o alta cota de 100 lei neachitata de 50 zile. El va avea aceeasi suma la restanta, adica 200 lei, dar o penalizare diferita, rezultata din: 100 lei * 0,2% * 70 zile = 14 lei si
100 lei * 0,2% * 50 zile = 10 lei.
In total o penalizare de 24 lei.

Vedeti, deci, ca la restante identice penalizarea este diferita, la ap.1 este de 20 lei, la ap.2 este de 24 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarile in temeiul legii 230/2007 MicaCris MicaCris Conform art 49 a lg 230, suma totala a penalitatilor poate depasi suma restantelor la cote de intretinere? In legea 230 se specifica ca nu poate depasi o ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie silviu35 silviu35 CIND ai penalizari si iti platesti datoria la asociatie trebuie sa se anuleze si penalizarea la ASOCIATIE. IN fiecare luna apare aceiasi penalizare de cind a ... (vezi toată discuția)
Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)