avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen prescriptie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen prescriptie

Buna ziua.
Referitor la un contract de furnizare utilitati (gaz) incheiat in prezent, care credeti ca ar fi termenul de prescriptie in care furnizorul de gaz poate solicita plata gazului livrat? Eu zic ca e vorba despre termenul general de 3 ani, negasind nicio exceptie in Nocul Cod civil in acest sens.
Am insa un dubiu rezultat din faptul ca acel furnizor a tinut ca in contract sa fie prevazut expres termenul de 3 ani, gandindu-ma astfel ca ar fi putut fi totusi aplicabil un termen mai scurt.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: mircealupea , utilizator 16:30, 6 Iunie 2012
termenul este de 3 ani si se calculeaza pentru fiecare factura.
OK, Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie mircealupea mircealupea Buna ziua. Referitor la un contract de furnizare utilitati (gaz) incheiat in prezent, care credeti ca ar fi termenul de prescriptie in care furnizorul de gaz ... (vezi toată discuția)
Datorii de 3 ani. sa le platesc? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o problema. Zilele trecute mi-a venit o notificare de la un fost furnizor cum ca nu am achitat 2 facturi intocmite in luna februarie 2006. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul ... oana.bianca oana.bianca Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care ... (vezi toată discuția)