avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

In speta, avem urmatoarea situatie : casa, teren suprafata utila, teren curte interioara si teren gradina. Pe casa si o parte din teren exista contract de vanzare cumparare pe numele persoanei care trebuie. Pentru ca inainte de 1989 nu se faceau titluri de proprietate sau contracte pe teren, restul terenului a ramas "pe dinafara". Dupa 1989, terenul s-a trecut pe titlu de proprietate dar pe 2 posesori. Avem dovada platii impozitului pe tot terenul de peste 30 de ani. Mai e nevoie de martori care sa dovedeasca uzucapiunea?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:11, 6 Iunie 2012
Ati spus ca deja sunt emise 2 titluri pe 2 posesori .... in ce conditii doriti sa invocati uzucapiunea? Uzucapiunea nu presupune plata impozitelor ci posesia neintrerupta, continua, sub nume de proprietar. Daca mai e un alt posesor caruia i s-a emis si titlu, cum o sa faceti dovada ca posedati tot terenul nestingheriti?
Stimat forumist,

Ca o completare la răspunsul colegei mele, strict privin proba cu martori: din punctul meu de vedere, uzucapiunea fiind, în primul rând o situație de fapt, proba cu martori este absolut necesară dovedirii uzucapiunii.

Pot spune că, practic, în mulți ani de meserie, nu am văzut nici o dată susținerea unei astfel de acțiuni fără martori.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare pe hartie van_allen78 van_allen78 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : parintii mei cumpara un teren langa casa de locuit in 1993, de la o femeie din localitate.Actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Despre uzucapiune minu minu Doresc sa rezolv o problema cu uun teren. Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris ... (vezi toată discuția)