avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DITL refuza saradieze autoturismul vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DITL refuza saradieze autoturismul vandut

Buna ziua,

Am facut cu un cetatean actul de vanzare-cumparare pentru un autoturism, pe care i l-am vandut. Autoturismul de afla la acel cetatean impreuna cu talonul si cartea masinii.
Odata ajuns la DITL, am aflat ca datorez o suma foarte mare drept impozit pentru acel vehicul, impozit care nu mi-a fost comunicat si de care habar nu aveam. DITL pretinde ca trebuie sa platesc mai intai acel impozit (pe care intentionez sa-l contest pe toate caile legale-ceea ce dureaza) si numai pe urma pot sa-mi elibereze "fiscul" si sa radieze vehiculul de pe numele meu. De asemenea DITL considera actul de vanzare-cumparare nul de drept. Directorul DITL sustine ca el respecta Art 113 alineatele 4 si 5 din Codul Fiscal cand nu imi permite sa discpun cum vreau de proprietatea mea, adica sa o vand.

Eu spun ca DITL imi incalca dreptul la proprietate. De asemenea, cetateanul care a cumparat masina nu poate dispune de proprietatea achizitionata si sa o inscrie si la DITL si in circulatie.

E de acord cu mine vreun avocat? Ma poate ajuta cineva aici?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
justitiabil-ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: justitiabil-ro , utilizator 20:38, 5 Iunie 2012
In situatia in care precizati existenta de debite in evidenta autoritatii fiscale,cum ati finalizat documentatia de tranzactionare auto daca nu detineti certificatul fiscal al acestuia?
Nu stiam ca in Uniunea Europeana a anului 2012 am nevoie de altceva pentru a dispune cum doresc de proprietatea privata, in afara de vointa proprie. Asadar am mers frumos cu clientul la un birou de "acte masina" si am facut actul de vanzare-cumparare. Nimeni nu mi-a spus ca as avea nevoie de altceva ca sa vand masina. Nu am mai vandut o masina inainte.

In orice caz, din moment ce vehiculul nu mai este in folosinta/posesia mea, nu vad cum e posibil sa nu fie radiat de Politie! Iar Politia nu radiaza direct nimic ci o face (teoretic) numai dupa ce primeste de la DITL radierea fiscala, ceea ce e si absurd, si ilegal pentru ca daca cetateanul respectiv primeste amenzi sau face vreun accident, responsabil sunt tot eu, teoretic. In plus, asiguratorul refuza sa anuleze polita rca existenta, care este tot pe numele meu.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
justitiabil-ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Am vandut in 2015 un autoturism VASILEDORINEL1974 VASILEDORINEL1974 RADIERE AUTO Am vandut in 2015 un autoturism prin contract de vanzare -cumparare . Cumparatorul nu a imatriculat autoturismul pe numele lui , iar mie imi ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)